Shopgids: plantenstandaard

Breng jouw planten onder de aandacht door ze op een plantenstandaard te zetten. Omdat je ze op een plantenstandaard in de hoogte zet, worden je planten echte eye-catchers en jouw interieur een groene oase.  Ze zijn er in allerlei hoogtes, materialen, vormen en kleuren. Weten welke soorten plantenstandaarden er allemaal zijn, en wat je er allemaal mee kunt? Lees snel verder.

De hoogte in

Een plantenstandaard maakt handig gebruik van de ruimte. Doordat je je kamerplanten in een plantenstandaard op hoogte plaatst, vul je lege muren op. Ze zijn er in allerlei maten en hoogtes – combineer plantenstandaarden in verschillende hoogtes met elkaar voor een speels effect.
Tip: combineer kamerplanten met hangplanten in de plantenstandaard. Zo wissel je niet alleen de hoogte waarop de planten staan af, maar ook nog de hoogtes van de planten zelf!

Kleur kiezen

De mogelijkheden met plantenstandaarden zijn eindeloos: van stoer metaal en Scandinavische draadframes tot een plantenstandaard van natuurlijk rotan en mandjes in frisse kleuren. Ga voor een vrolijk kleurtje, waardoor er contrast ontstaat met het groen van de plant. Kies voor een plantenstandaard die goed matcht bij het kleurenpalet van jouw interieur. Zo valt de plantenstandaard mooi weg, en valt de plant die erin staat éxtra op.

Inspiratie

Een vrolijke bloeier, een grote kamerplant of een stoere cactus: op een mooie plant raak je nooit uitgekeken. Planten zijn niet alleen gezond, ze brengen je interieur ook echt tot leven. Door middel van een plantenstandaard maak jij je botanische hoekje net wat spannender. Meer inspiratie nodig om van jouw huis een ‘urban jungle’ te maken? Bekijk de inspiratie-ideeën hieronder.

Shop plantenstandaarden

Vul die kale muur op met een plantenstandaard en maak van jouw interieur een urban jungle. Werk met verschillende hoogtes en combineer een plantenstandaard met wat lagere plantentafeltjes… Mix and match!

nog meer: