Shopgids: plantenhangers

Planten zijn natuurlijk hartstikke leuk om in een pot te stoppen. Maar het kan natuurlijk ook net een beetje anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plantenhanger? Plantenhangers zijn zeker de laatste jaren helemaal hip. Het idee is simpel: je bevestigt je plant met touw, macramé of draad aan de muur of het plafond. Wil je weten welke soorten plantenhangers er allemaal bestaan, en wat de meest populaire materialen zijn? Dat lees je allemaal hieronder.

Welke vorm?

Plantenhangers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je strakke plantenhangers in geometrische vormen, of juist ronde plantenhangers van kunststof of glas. Of wat dacht je van een rotan plantenhanger, die je inrichting meteen een warme en exotische touch geeft?

Welke materialen?

Het is geen wonder dat plantenhangers zoveel fans hebben: ze geven ieder interieur een speelse twist. Bovendien zorgen ze ervoor dat je geen ruimte kwijt bent op de vloer. Een grote open ruimte, zoals een trapgat of een hoge kamer, krijgt meteen meer uitstraling dankzij een hangplant. Heel hip is de plantenhanger van metaal. Die kan heel minimalistisch bestaan uit een schaal waarop je je plant – in een aparte pot – kunt neerzetten, of uit een complete bloempot waarin je alleen nog de plant hoeft te laten zakken. De keuze is aan jou.

Plantenhangers inspiratie

Ben je benieuwd hoe je jouw plantenhanger kunt combineren met andere onderdelen van je interieur, of hoe je zelf een plantenhanger kunt maken? Inspiratie en DIY’s vind je hier.

Plantenhangers kopen

Een plantenhanger is pas compleet met een mooie plant. Bij sommige plantenhangers koop je een aparte pot. Daarbij hoef je niet voor een saai ontwerp te gaan: voor elk interieur bestaat een mooie pot.

nog meer: