Shopgids: plaids

Een plaid is een praktische woonaccessoire om je warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Ook geeft het op een lange zomeravond warmte als het iets frisser wordt buiten. In de shop van vtwonen vind je een plaid in iedere stijl en smaak. Wil je weten hoe je het kleed kiest dat het beste bij jouw stijl past? Lees snel verder.

Welk formaat?

Plaids zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder ronde, rechthoekige en vierkante vormen. De rechthoekige plaids zijn het populairst en de afmetingen 200 x 150 cm, 180 x 120, 170 x 130 en 150 x 125 het meest voorkomend. Om een geschikte plaid te vinden, is het handig om eerst te bepalen waarvoor je het gaat gebruiken. Als het ter decoratie is, kan je kiezen voor een kleine variant. Wil je met een dekentje in de zetel kruipen? Kies dan voor een groter exemplaar.

Plaid op de bank

De voornaamste reden om een plaid aan je interieur toe te voegen, is de warmte die je ervan krijgt. Of je het nu hebt over een deken dat je over je heen kan slaan of een kleuren en stoffen die sfeer in huis brengen. Kies voor een groen of okergeel plaid op een donkere zetel om contrast te creëren en te voorkomen dat het plaid opgaat in de zetel.

Laat je inspireren

Benieuwd naar de manier waarop je het plaid kan stylen in jouw interieur? Doe hieronder ideeën op.

Welk materiaal?

Wanneer je de kleur van het plaid bepaald hebt, is het tijd om een keuze te maken in het materiaal. De materialen lopen uiteen en hebben allemaal een andere look & feel. Een plaid van katoen voelt comfortabel aan en is licht van gewicht. Een fleece plaid is een zacht materiaal en voelt zacht aan. Dit materiaal heeft een goede warmte-isolatie, waardoor het extra warmte geeft. Ga je voor een natuurlijk materiaal? Naast katoen is een wollen plaid een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor alpaca, merino of mohair wol.

Plaids kopen

In de shop van vtwonen zijn katoenen, linnen, wollen, acryl en polyester plaids te vinden. Met behulp van de filters aan de zijkant kies je een plaid in de kleur en het materiaal dat in jouw interieur past. Plaids gaan hand in hand met kussens. Wil je je interieur ook verrijken met kussens? Je shopt de kussens hieronder.