Shopgids: plafondlampen

Plafondlampen zijn er in vele vormen, vormen en stijlen. In ieder landelijk én modern interieur staat een plafondlamp goed. Plafondlampen zijn handig in iedere ruimte: in de woonkamer, de slaapkamer of de hal. Een plafondlamp kan subtiel de aandacht trekken – denk bijvoorbeeld aan spotjes – maar kan ook een echte eyecatcher zijn, zoals in de vorm van een stoere plafonnière. Hieronder vind je welke soorten plafondlampen er zijn en hoe je ze het beste laat passen in jouw interieur.

Welke stijlen?

Iedere kleur plafondlamp heeft zijn eigen charme. Met goud springt je plafondlamp lekker in het oog, terwijl zwart meer stijlvol oogt. Een witte plafondlamp houdt zich op de achtergrond en houdt je interieur rustig. Ga je voor klassiek of romantisch? Kies voor een plafondlamp van hout. Wil je meer een industrieel of modern gevoel opwekken? Ga dan voor een plafondlamp van metaal, glas of beton.

Ga voor metaal

Heb je een industrieel interieur? Dan passen metalen plafondlampen perfect bij jou. Er zijn vooral veel spotjes in metaal te verkrijgen, maar natuurlijk vind je in ons assortiment ook andere soorten plafondlampen die van metaal gemaakt zijn. Deze lampen combineren goed met andere stoere en stijlvolle materialen zoals glas en beton. Verrassend genoeg kunnen metalen plafondlampen ook prachtig staan in een klassiek of romantisch interieur. Een perfect object om net een robuust accent aan te brengen.

Inspiratie plafondlampen

In elk interieur is een plafondlamp op zijn plaats. Als je geen ruimte kwijt wilt zijn aan een staande lamp op de grond, is een plafondlamp de ideale oplossing. Zo’n plafondlamp kan mooi opgaan in de achtergrondkleur, maar kan er juist ook heel goed mee contrasteren. Heb je een wit plafond? Bedenk dan goed of je graag wilt dat je plafondlamp opvalt of juist opgaat in de kleur van de achtergrond. Meer inspiratie vind je hier.

Plafondlampen kopen

Op iedere plek in je huis komen plafondlampen van pas. In de slaapkamer, de kinderkamer, rond de eettafel of juist in de zithoek. Extra goed voor het milieu is het natuurlijk als je voor lampen met led gaat. En ga je liever voor groot of voor klein maar fijn? Ontdek jouw voorkeuren hier.

nog meer: