Shopgids: placemats

Ze vrolijken de eettafel op én ze zijn functioneel: placemats. Je legt ze onder je bord en bestek om de tafel schoon te houden, of gewoon om de boel een beetje te stylen. Benieuwd wat voor soort placemats er allemaal zijn en welke stijl het best bij je past? Kijk dan snel verder!

Waarom placemats?

In plaats van placemats kun je natuurlijk een tafelkleed gebruiken om de tafel schoon te houden, maar misschien is dat je net iets te chic. Placemats zijn speelser en je kunt er alle kanten mee op. Ze zijn er recht, rond of kiezelvormig, ingetogen of opvallend, effen of met print, in kunststof of van een natuurlijk materiaal. Net wat je wilt. Afhankelijk van je voorkeur geef je met placemats de tafel een kleurrijk, stoer of stijlvol effect.

Van kunststof tot katoen, jute en leer

Vroeger waren bijna alle placemats van kunststof, maar die tijd is voorbij. Vooral natuurlijke materialen zie je volop nu, van jute en katoen tot zeegras, riet en hout. Zelfs placemats van gerecycled leer komen voorbij. Kunststof placemats zijn er natuurlijk ook nog, maar dan bijvoorbeeld in geweven vorm, of met een houtprint. Ziet het er toch nog een beetje natuurlijk uit. Eén voordeel van kunststof: je houdt de placemats extra makkelijk schoon.

Handgemaakt: door jou!

Zit je even krap bij kas, maar wil je wel een mooie tafel? Of fröbel je gewoon graag? Met wat touw, lijm en vilt creëer je in een handomdraai je eigen unieke placemat. Leuk om te doen én om te zien. Hieronder zie je hoe je zelf een placemat of onderzetter in elkaar zet – en vind je nog meer fijne inspiratie.

nog meer: