Shopgids: opbergkasten

Geen huis kan zonder opbergkasten. Hoe opgeruimder je huis, hoe meer rust in je hoofd. Zorg dus dat je voldoende opbergkasten hebt: dichte voor alles wat stofvrij en uit het zicht moet blijven, en open kasten voor spullen die je graag laat zien. Wil je een opbergkast kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Opbergkast kopen

Chronisch gebrek aan opbergruimte? Te veel rondslingerende spullen in huis? Dan wordt het tijd voor een nieuwe opbergkast. Een dressoir en boekenkast in de woonkamer, een klein opbergkastje in de gang, een extra wandrek in de keuken, een plek om al het speelgoed op te bergen… overal in huis zijn opbergkasten nodig. Ook in de tuin kun je bergruimte gebruiken om alle  tuinkussens, bloempotten, snoeischaren en de parasol in op te ruimen. Zo blijven huis en tuin netjes en je spullen stof- en vuilvrij. Bedenk wat waar moet worden opgeborgen, wie erbij moet kunnen, en ga dan shoppen voor de juiste kast.

Open of dicht?

Nog een belangrijke overweging: wil je een open of een dichte opbergkast? Ga na of je alles uit het zicht wilt hebben of dat bepaalde spullen juist ogen worden gezien. Een open opbergkast heeft een ruimtelijk effect en is ideaal om mooie dingen stijlvol te etaleren. Een dichte opbergkast geeft meer rust in huis. Alles wat rommelig oogt blijft uit het zicht, zoals etenswaren in de keuken, dossiermappen in de werkkamer en gereedschap in de garage. Mengvormen zijn er natuurlijk ook, zoals de ouderwetse buffetkast en deze moderne vakkenkast. Een open kast kun je ook ‘dichter’ maken door een deel van de spullen in mooie opbergmanden, dozen of kisten te stoppen.

Achter gesloten deuren

In sommige gevallen willen we onze spullen niet tentoonstellen, maar alles uit het zicht opbergen. Een opbergkast met deuren of lades ruimt alle spullen uit het zicht op. Een merk met praktische kasten in de collectie is Woood. Niemand die je spullen ziet, want alle ogen zijn op de prachtige buitenkant gericht.

Voor de allerkleinsten

Ook voor de allerkleinsten zijn er praktische en stijlvolle opbergkasten. Het merk Done by Deer heeft een aantal speelse exemplaren die prachtig staan in de kinderkamer. Met de gemakkelijke vakken ruim je alle kleren, speelgoed en andere spulletjes netjes op.  Ook heeft het merk andere opbergers in de collectie, zoals opvouwbare manden en opbergboxen. Zo is er alle ruimte om lekker te slapen en spelen.

Opbergtips voor de leukste opbergkasten

Leuk zo’n opbergkast, maar hoe deel je die praktisch in? Daarvoor geven wij een aantal handige tips. Groepeer je spullen in voor jou logische categorieën. Zo vind je gemakkelijk je spullen terug, ook al is het maar één kast. Zet de spullen die je het vaakst nodig hebt op handbereik. Zo kun je direct de nodige dingen pakken zonder daar lange benen voor te hebben of je rug te blesseren. In een gesloten kast kun je doorzichtige dozen gebruiken, waarin je de spullen legt. Label ze en je weet direct je spullen terug te vinden. Kies je voor een open kast? Gebruik dan mooie manden of lades voor je minder mooie spullen. Opgeruimd staat netjes!

nog meer: