Shopgids: muurkleden

Met muurkleden breng je warmte en sfeer in je huis. En ze doen ook nog ’s wonderen voor de akoestiek. Dus heb je nog een kale muur over? En geen zin in een behangetje, kunstwerk of fotocompilatie? Ga dan voor een muurkleed. Groot of klein, donker of licht, geknoopt of geweven, wil je weten wat de mooiste wandkleden zijn? En waar je ze hangt? Lees snel verder!

Stijlvol & stoer

In de jaren 70 zag je ze overal: grote muurkleden met bonte kleuren en drukke mandala patronen. Maar muurkleden zijn het hippie imago voorbij. De wandkleden van nu zijn stijlvol, stoer, chic en hebben vaak zachte, lichte tinten of zijn juist donker van kleur. Ze vallen op, zonder opdringerig te zijn. Hang ze aan een wand in dezelfde tint voor een rustige look, of combineer ze met een andere kleur voor een fijn contrast. Classy!

Muurkleden, waarom?

Heb je een kamer in huis die wat kaal en kil aanvoelt? Een muurkleed kan je reddende engel zijn. Door de natuurlijke materialen en zachte textuur van het kleed krijgt de ruimte een veel vriendelijker uitstraling. Bovendien heeft een muurkleed een dempende werking; handig als er veel galm is in de ruimte. Door de handgeknoopte, gebreide gehaakte of gevlochten patronen is het echt een bijzonder item in huis.

Inspiratie

Meer tips en trucs om je huis warm en sfeervol aan te kleden? Kijk hieronder voor ideeën!

De beste plek voor een muurkleed

Muurkleden passen perfect bij een bohemian woonstijl, zeker de macramé exemplaren die je nu veel ziet. Maar wandkleden staan ook prachtig in een stoere, industriële omgeving, juist vanwege het contrast. Boven de bank of het bed, bij de tafel, in de gang of de hal, je kunt een wandkleed op veel plekken kwijt. Geen ruimte voor zo’n joekel? Geen probleem: er zijn tegenwoordig prachtige kleine exemplaren te koop, dus er is altijd wel een te vinden die past.

nog meer: