Shopgids: muurdecoratie

Van fotolijstjes en memoborden tot behang en wandplanken, muurdecoraties maken van jouw huis een thuis. Met muurdecoratie maak je de muren in de woonkamer, slaapkamer en hal persoonlijk. Wil je weten welke soorten muurdecoratie er zijn? Welke stijl muurdecoratie in jouw huis past? Of waar je muurdecoratie koopt? Lees snel verder.

Alles voor aan de muur

Bij het inrichten van een kamer wordt er vaak eerst gekeken naar meubels en woonaccessoires, maar wat je met de muren gaat doen is minstens zo belangrijk. Als je niet wil verven of behangen of gewoon op zoek bent naar snelle make-over blijven er gelukkig nog genoeg opties over. Er zijn veel verschillende opties voor muurdecoratie, afhankelijk van jouw smaak of wat je nodig hebt, kan je kiezen uit de volgende opties: memoborden, muurornamenten, muurstickers, posters, tekstborden, wandkasten en – planken en wandspiegels. Spiegels zijn handig als je even je spiegelbeeld wilt bekijken of een ruimte optisch groter wilt laten lijken. Wandkasten en -planken bieden ruimte aan spullen die mooi genoeg zijn om in het zicht te staan.

Memoborden: van posters tot post-its

Met een memobord haal je handige en leuke muurdecoratie in huis. Dankzij de reminders vergeet je het etentje van volgende week niet en breng je je dochter zeker op tijd naar haar hockeytraining. Naast de post-its is er nog voldoende ruimte voor foto’s, kaartjes en posters. Maak alle decoratie met touwtjes, knijpers en clips vast aan het memobord voor een persoonlijke en speelse uitstraling.

Laat je inspireren: muurdecoratie

Ben je op zoek naar DIY’s voor de wand of gewoon heel benieuwd naar de trends om de muur te verrijken? Doe hieronder ideeën op.

Posters & kunst aan de muur

Een andere manier om de muur gezellig te maken, is met een poster of kunstwerk. Met een poster uit het vtwonen posterboek haal je eigenzinnige posters in huis die je regelmatig kan wisselen. Fan van een stad? Met een poster van WIJCK. krijgt jouw interieur een persoonlijke uitstraling.

Net even anders: houten wanddecoratie

Als je een industriële of landelijke stijl in huis hebt, staan houten muurdecoraties goed in je interieur. Ga je voor een houten plank aan de muur met je favoriete souvenirs of voor een botanisch print gedrukt op een houten wandbord?

Praktisch: wandrekken en -planken

Als verzamelaar van souvenirs is een wandrek of wandplank onmisbaar in huis. Hier verzamel je alle mooie kopjes, borden en accessoires die gezien mogen worden in je interieur. Op deze manier is een wandplank in huis niet alleen praktisch qua opbergruimte, je hebt ook ruimte om kleine fotolijsten, potjes en plantjes bij elkaar te zetten en te etaleren. Een wandplank biedt oneindig veel mogelijkheden om te mixen en matchen. Om het geheel spannender te maken, hang je verschillende wandplanken op. Door te kiezen voor verschillende maten en materialen krijgt jouw muur een unieke uitstraling. Let daarbij op dat je wel eerst aftekent op de muur waar de wandplanken komen te hangen, zodat je zeker weet dat het een mooi geheel wordt.

Bij zwevende wandplanken zie je niet hoe de plank aan de muur is bevestigd, waardoor de planken lijken te zweven. Zwevende wandplanken zijn vooral geschikt voor lichte en kleine spullen. Controleer bij aankoop van een zwevende plank altijd het maximale gewicht dat de plank kan dragen. Het ophangen van een wandplank kan best nog een klus zijn. Bekijk de tips en het stappenplan voor wandplank ophangen.