Shopgids: magneetbord

Waar láát je al die losse foto’s, kaartjes, receptjes en notities tekeningen toch? Simpel: op een magneetbord! Het ideale item op knipsels en knutsels op een speelse manier een (tijdelijk) plekje te geven, zonder steeds punaises in de muur te hoeven prikken. Maar wat voor soort magneetborden zijn er? Waar koop je de mooiste? En wat kun je er zoal mee? Je leest het hieronder!

Magneetbord kopen

Veel magneetborden in de winkel zijn simpel, rechthoekig en zwart. Prima natuurlijk, maar er is nog veel meer. Wat dacht je van een magneetbord in de vorm van een huisje? Of een mooi rond bord van goudkleurig metaal? Stijlvol en speels, ook als ze leeg zijn. Zoek je het meer in de praktische hoek? Kies dan voor een mix van een magneetbord met krijtbord, of een magneetbord met prikbord. Superhandig!

DIY ideeën

Wil je iets origineels? Maak een simpel zwart magneetbord wat spannender met een leuk stofje erop. Of klus zelf snel een magneetbord in elkaar met hout en magneetverf. Zo gebeurd. Hieronder doe je ideeën op.

Magneetbord in de kinderkamer

Behalve in de keuken, gang of op je thuiskantoor doen magneetborden het ook goed in de kinderkamer. Tekeningen, kleine briefjes, diploma’s, frutsels en knutsels krijgen er als vanzelf hun plek. Zeker als je kiest voor een magneetbord in de vorm van een huis of een magneetstrip!

Vrolijke magneten

Ophangen wordt extra leuk met kleurrijke magneetjes. Zelfs een basic zwart magneetbord krijgt er een vrolijke uitstraling van. Magneten zijn er in allerlei vormen, van blaadjes, hartjes en  kruisjes tot hertenkopjes en ophanghaakjes.

nog meer: