Shopgids: lounge stoelen

Lounge stoel: het woord alleen al klinkt als muziek in de oren. Koptelefoon op, longdrink erbij en wat staren in de verte. Daar zijn lounge stoelen voor gemaakt. Wil je weten wat voor soort lounge stoelen er zijn? Waar je ze zet? En welke stijl het best bij jouw interieur past? Kijk snel verder!

Tijd voor jezelf

Een relaxplek met lounge stoel: eigenlijk zou iedereen die moeten hebben. In de slaapkamer, de woonkamer, of als de ruimte het toelaat, in een apart hoekje van het huis, waar je je even helemaal terug kunt trekken. Tijd voor ontspanning. En dat vraagt natuurlijk om comfort. Let er bij het kiezen van een lounge stoel dus op dat hij écht lekker zit en dat je er verschillende houdingen in kunt aannemen.

Van retro tot rotan

Een lounge stoel moet niet alleen comfortabel zijn, hij moet ook bij je interieur passen. Gelukkig zijn er lounge stoelen in ongelooflijk veel soorten en maten. Van modellen met een retro-look zoals de vlinderstoel en de egg chair tot fluwelen fauteuils en stoere exemplaren met een chromen buisframe. En wat dacht je van een rotan hangstoel? De ultieme relaxplek waar je lekker in kunt wegdromen… Geweldig in de woonkamer of op je overdekte balkon.

Laat je inspireren

Op zoek naar een lounge stoel met een bijzondere vormgeving? Of lijkt het je wel wat om je eigen lounge stoel te maken? Hieronder doe je ideeën op!

Lounge stoelen voor terras & balkon

Lekker luieren op je terras of balkon, daar leent een lounge stoel zich uitstekend voor. Vooral als je niet de ruimte hebt voor een compleet lounge meubel of ligbed. Kies voor een mooi exemplaar van bamboe, rotan of riet en leg er wat zachte kussens in. Wil je het jezelf makkelijk maken, ga dan voor een lounge stoel van wicker. Dat lijkt op rotan, maar is onderhoudsvriendelijk en uitstekend bestand tegen weer en wind.

nog meer: