Shopgids: letterbakken

Letterbakken zijn functioneel, decoratief en stoer tegelijk. Mooie woonitems als vazen, souvenirs en planten geef je er een vanzelfsprekende plekje én een bijzonder podium mee. Aan de muur, op je bureau, naast de bank, je kunt er alle kanten mee op. Nieuwsgierig wat voor soort letterbakken er zijn? Wat je erin doet? En waar je ze koopt? Lees snel verder!

Anders dan anders

Letterbakken zijn niet nieuw. Vroeger bewaarden drukkers er hun loden drukletters in. In de jaren zeventig werden ze gebruikt om beeldjes, schelpjes en andere dierbare snuisterijen in te bewaren. En nu zijn letterbakken van groot formaat en een eyecatcher op zich. Doordat de vakken verschillende hoogtes en breedtes hebben, is de kast net even anders dan anders. Een pronkstuk dus, zeker met je mooiste spullen erin, zoals planten, ornamenten, boeken en andere woonitems.

Wat zet je erin?

Iedereen heeft wel iets dat hij in een letterbak of vakkenkast kan zetten. Denk aan vazen, exotische souvenirs, een mooie geurkaars, een tafellampje, planten, een paar salontafelboeken… Maar ook een verzameling vintage tassen of designerschoenen past erin. Eigenlijk is alles wat je mooi, waardevol of bijzonder vindt wel in een letterbak te showen. Doordat de vakken verschillende maten hebben, kun je er zowel grote als kleine items in kwijt. Bang dat het rommelig wordt? Kies een thema of kleur. Twijfel je? Wissel je verzameling af.

Inspiratie

Vintageliefhebber? Snor in de kringloop zo’n kleine, donkerbruine jaren zeventig letterbak op – komt altijd wel ergens van pas. Meer tips, inspiratie en opbergideeën vind je hieronder.

Multifunctioneel

Letterbakken zijn op allerlei plekken te gebruiken in huis. Boven de bank, als keukenkastje, in de badkamer als rek voor handdoeken en mooi beautyspul. Maar je kunt een kleinere letterbak ook op een kast of bureau zetten. Of een grotere als stijlvolle roomdivider gebruiken. Mogelijkheden te over!

nog meer: