Shopgids: lantaarns

Als je op zoek bent naar sfeervolle verlichting ben je bij een lantaarn aan het juiste adres. Niet alleen geeft een lantaarn mooi licht, het zorgt ook nog eens voor een dansend schouwspel op de muur. Zet er een kaars in en hang ‘m aan het plafond of de trap. Of zet een aantal lantaarns naast elkaar op een bijzettafeltje. Zwoele zomeravond? Neem de lantaarns mee naar buiten en creëer een gezellige sfeer. Wil je een lantaarn kopen en ben je benieuwd waar je uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Welke stijl?

Niet alleen heb je lantaarns voor binnen en buiten, ze verschillen ook nog eens in stijl en materiaal. Zo heb je lantaarns van glas, hout en metaal. In de tuin of bij een bohemien interieur staan bamboe lantaarns leuk. Heeft je kamer een industriële uitstraling? Kies dan voor een grove, metalen lantaarn. Een houten of papieren lantaarn doet het weer goed bij een landelijke woonstijl. Heb je juist een basic of modern interieur? Combineer dan verschillende lantaarntjes voor een gezellige sfeer. Zorg er wel voor dat ze qua kleur of materiaal bij elkaar passen om een rommelige uitstraling te voorkomen.

Inspiratie

Een lantaarn kan dus binnen én buiten staan. Benieuwd hoe een lantaarn je tuin opleukt? Laat je inspireren!

Verschil windlicht en lantaarn

Lantaarns, windlichten, windlichten, lantaarns… Ze worden nog weleens met elkaar verward. Hoewel ze erg op elkaar lijken, zit er toch een klein verschil tussen beide. Een lantaarn kun je namelijk vaak dicht doen en is groter dan een windlicht, waar alleen waxinelichtjes of kaarsjes in passen. Ze hebben één fijne overeenkomst: ze creëren een gezellige sfeer.

Meer sfeerverlichting

Je tuin of kamer kun je op verschillende manieren verlichten. Zo kun je naast lantaarns ook een lichtsnoer in de tuin ophangen. In huis zorgen kandelaars en waxinelichthouders voor een sfeervolle uitstraling. Of kies voor een lamp met aanpasbare lichtwarmte.

nog meer: