Shopgids: ladders

Wie zegt dat ladders alleen maar praktisch zijn, om het dak op te klimmen of het peertje van een lamp te verwisselen? Ladders zijn veel meer: ze zijn een gewild interieuraccessoire. En niet alleen in de woonkamer: ook in de hal, de slaapkamer of de kinderkamer vinden ze hun plekje. Welke soorten ladders er zijn, en hoe je een ladder het beste een plekje geeft in je interieur, lees je hier.

Welke vormen?

De meeste ladders zijn vooral geschikt om tegen de muur aan te zetten, maar sommige ladders kunnen ook op zichzelf staan. Deze ladders functioneren ook wel als displayrek, met hun eigen planken, waarop je spullen kunt zetten. Ook ladders die je tegen de muur kunt zetten, hebben soms een extra plankje. Sommige ladders lopen taps toe; dat geeft een nog net iets speelser effect.

Welke materialen?

Een ladder is meestal gemaakt van hout. De ladder loopt in dat geval recht of is juist wat kronkelender van vorm. Wie graag gaat voor strak, kiest een ladder van metaal. Ook heb je speciale ladders van bamboe. Tip: drapeer eens een mooi plaid over een ladder. Zo heb je het kleed altijd bij de hand als je er onder wilt wegkruipen op de bank, maar neemt het geen ruimte in als je het weer hebt opgevouwen.

Ladder inspiratie

Ben je benieuwd hoe je jouw ladder het best kunt laten matchen met de andere items in je huis? Tips en trucs vind je hier.

Multifunctioneel

Ladders zijn niet alleen maar decoratief: je mag ze best een functie geven. Hang er bijvoorbeeld magazines aan, zodat de ladder een tijdschriftenrek wordt. Of zet een ladder in je slaapkamer, zodat je er je kleding aan kunt ophangen. Ladders horen thuis in ieder interieur.

nog meer: