Shopgids: koffie- en theeglazen

De keuze aan koffie- en theeglazen is reuze. En niet voor niets: bij iedere koffiebereiding hoort natuurlijk een specifiek soort glas. Voor een kleine espresso wil je natuurlijk net zo graag een passend glas als voor een flinke latte macchiato. En alles daartussenin verdient net zo goed een glas in de juiste maat. Natuurlijk wil je ook graag een theeglas dat precies bij jouw behoeften past. Ben jij een flinke theeleut? Dan kies je vast het liefst voor een flink theeglas. De voorkeur van de kleine drinker gaat waarschijnlijk uit naar een wat kleiner exemplaar.

Dubbelwandige thee- en koffieglazen

Veel theeglazen zijn tegenwoordig dubbelwandig. Op die manier blijft jouw warme drank naar keuze het langst heet. Bovendien zijn zulke dubbelwandige glazen vaak zo mooi dat je ze het liefst de hele dag op tafel zou laten staan. Sommige glazen hebben een oor; andere hebben zelfs een siliconen band, die ervoor zorgt dat tijdens het drinken je vingers niet te warm worden.

Een mooi setje

Thee- en koffieglazen koop je per stuk of in sets, bijvoorbeeld van twee, drie, vier of zes. Soms krijg je er zelfs bijpassende schoteltjes of koffielepeltjes bij. Die kun je natuurlijk ook heel goed zelf uitzoeken. Helemaal af maak je jouw koffie- of theemoment met je eigen gekozen onderzetters, die je in stijl laat matchen met de glazen én het interieur.

Thee- en koffieglazen inspiratie

Wil je graag weten hoe jij van jouw favoriete thee- of koffiemoment een nog fijner ritueel maakt? Doe hier inspiratie op.

Thee- en koffieglazen kopen

Weet jij inmiddels precies welke thee- of koffieglazen er binnenkort op jouw tafel pronken? Maak het helemaal af en kies er een mooie theepot of fluitketel bij.

nog meer: