Shopgids: klokken

Zonder klok kom je nergens… op tijd! Een wekker die je uit je slaap haalt of de klok in de keuken die aangeeft dat het etenstijd is: een klok is bijna onmisbaar geworden in huis. Maar naast praktisch kan een klok ook een echte eyecatcher zijn. Wil je een nieuwe klok kopen en ben je benieuwd welke soorten er allemaal zijn? Lees dan snel verder.

Soorten klokken

Als je huis vol klokken hangt, is een beetje afwisseling wel op z’n plaats. En dat kan makkelijk, want er zijn ontzettend veel soorten klokken. Bespaar ruimte met een wandklok, handig in de keuken of hal. Zet een wekker op je nachtkastje en geef je tafelklok een plekje op een bijzettafel in de woonkamer. Naast het soort klok is het ook handig om te bepalen of de klok digitaal of analoog moet zijn. Er is voor ieder wat wils!

Inspiratie

Een klok is niet alleen handig, maar kan ook een mooie toevoeging aan je interieur zijn. Hieronder lees je hoe!

Wekkers

Slaap je gemakkelijk de klok rond en kom je moeilijk uit bed? Dan is een goede wekker onmisbaar. Of je het geluid van een wekker ooit fijn gaat vinden, is nog maar de vraag, maar gelukkig verzacht een mooi ontwerp de pijn een beetje. Een wekker is niet alleen praktisch, maar kan ook je nachtkastje opleuken. Dat laatste is zelfs voor een ochtendmens een goede reden om er eentje aan te schaffen.

Materiaal en stijlen

Klokken zijn er in allerlei stijlen, dus je vindt er zo één die bij jouw huis past. Geef je kamer een industrieel effect met een klok gemaakt van beton, koper of metaal. Heb je een vrij eenvoudig en strak interieur? Dan is een stationsklok een echte eyecatcher aan je muur. In een drukke en kleurrijke kamer past een klok van hout weer heel goed.

Kinderklokken

Op een vrolijke klok leer je makkelijker klokkijken dan op een saaie, toch? Het maakt het in ieder geval een stuk leuker. Er zijn genoeg leuke klokken voor kinderen te vinden. Op welke leert jouw kleintje hoe laat het is?

nog meer: