Shopgids: kinderstoelen

Het design van kinderstoelen is vaak helemaal aangepast op de leefwereld van kids. De vormen zijn wat speelser, de kleuren zijn net een tikje vrolijker en er zijn grappige dierdetails in verwerkt. Wil je weten hoe jij de kamer van je kind nog gezelliger kunt maken met zo’n leuke kinderstoel en welke vormen, kleuren en maten er allemaal beschikbaar zijn? Dat lees je hieronder.

Stoel of kruk

Een kinderstoel is multifunctioneel. Je hangt er bijvoorbeeld kleren overheen die al een keertje gedragen zijn, maar nog niet vuil genoeg zijn voor de wasmand. Aan het lage bureau van je kind hoort natuurlijk ook een stoel, zodat hij of zij daar lekker zelfstandig kan zitten tekenen, kleuren of huiswerk maken. Een grotere stoel is geschikt om lekker in weg te zakken, en eventueel al fijn in te lezen. Een laag krukje kan handig zijn om je kind zelfstandig iets te pakken dat wat hoger in de kast ligt, zonder dat het zich een buil kan vallen.

Kinderstoelen inspiratie

Een kinderstoel kan stoer zijn, of juist lief en vrolijk. Ben je op zoek naar een industriële look? Ga dan voor hoekige vormen en ruwe materialen, zoals ijzer of onbewerkt hout. Kies je toch liever voor een warmere uitstraling? Ga dan voor afgeronde hoeken en pasteltinten.

Speelgoed en knuffels

Knuffels en speelgoed lijken zichzelf te vermenigvuldigen. Grote kans dat je tussen de knuffels de kinderstoel (bijna) niet meer terug kunt vinden. Een snelle oplossing is een handige opbergtas. Klaar met spelen? Alles in de tas. Zo weet je zeker dat de vloer rommelvrij blijft, niemand ergens over kan struikelen en de stoel kan worden gebruikt waarvoor hij is bedoeld.

Kinderstoelen kopen

Wil je een kinderstoel kopen? Denk dan ook eens aan de aankleding! Een kinderstoel wordt nog leuker gecombineerd met een speels kleed of ander leuk accessoire. Zo wordt ook een houten stoel lekker zacht en knus.

nog meer: