Shopgids: hoekzetel

Een hoekzetel is de ultieme plek om te relaxen met een goed boek, bij te kletsen met familie of nog even snel te werken. Vanwege het formaat is een hoekzetel ideaal bij een groot gezin of bij veel visite over de vloer. Naast hun functie is het vooral belangrijk dat hoekzetels er mooi uitzien. Wil je een hoekzetel kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Welke stijl?

Als je een hoekzetel wilt kopen is het allereerst belangrijk om te kijken naar je budget. Met een klein budget kom je al een heel eind, want er zijn genoeg goedkope hoekzetels te vinden van prima kwaliteit. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat de zetel er goed uitziet en lekker zit. Om te bepalen hoe je hoekzetel eruit moet zien, kun je het beste kijken naar de stijl van je interieur. Een hoekzetel van leer heeft een industriële uitstraling, terwijl een stoffen zetel beter bij een landelijk interieur past. Hoekzetels van fluweel of velvet zie je vooral bij een klassiek of romantisch interieur, maar kunnen bij een basic woonstijl een echte eyecatcher zijn. Bij een moderne zetel is het vooral belangrijk dat deze een simpele maar stijlvolle uitstraling heeft. Het strakke design is bij deze stijl belangrijker dan het materiaal van de zetel.

Inspiratie

Ben je op zoek naar de perfecte zetel en kun je wel wat tips gebruiken? Laat je hieronder inspireren of doe de test!

Welke kleur?

Hoekzetels zijn er tegenwoordig in veel meer kleuren dan zwart, grijs en wit. En dat is maar goed ook, want een zetel mag gezien worden! Kies bijvoorbeeld voor een leren hoekzetel in de kleur cognac voor een stoere look. Of ga voor een groene zetel: mintgroen staat mooi bij een landelijke woonstijl, terwijl legergroen goed past bij een industrieel interieur. Wil je een statement maken? Zet dan een okergele zetel in de woonkamer. Let er wel goed op dat de kleur van de zetel niet vloekt met de kleur van je muur en andere meubels in de kamer. Zo wordt de woonkamer een geheel.

Finishing touch

Kussens vrolijken zelfs de saaiste zetel op. Effen kussens zorgen voor een rustige uitstraling, terwijl een kussen met print van de zetel af knalt. Mix & match en kies voor kleuren binnen een vast kleurenpalet of voor verschillende prints met hetzelfde karakter. Statement maken? Ga dan voor een kussen met je favoriete quote.

nog meer: