Shopgids: glazen stolp

Een glazen stolp heeft iets magisch; het voorwerp erin krijgt als bij toverslag extra glans. Een souvenir, een mooie tak, wat grote schelpen, ze veranderen als vanzelf in een mooi stilleven. Dé manier dus om dierbare bezittingen en bijzondere vondsten ten toon te stellen. Benieuwd wat voor soort stolpen er zijn? Wat je erin doet? En waar je ze neerzet? Je leest het hieronder.

Stolp kopen

Met een glazen stolp geef je spullen die je dierbaar zijn een extra mooi plekje in huis. Eigenlijk kun je alles wat het etaleren waard is onder een glazen stop zetten: van een fraai poppetje en een mooie veer tot een paar designerschoenen. Extra voordeel: je houdt ze stofvrij. Zet de stolp in een open kast, op een dressoir, op een bijzettafeltje, een hoge pilaar of de schoorsteenmantel en hij trekt als vanzelf de aandacht. Je kunt eindeloos variëren; ben je uitgekeken op een voorwerp, dan zet je iets anders onder de stolp.

Bijzondere stolpen

Behalve leeg kun je glazen stolpen ook mét inhoud kopen. Ben je gek op de botanische woonstijl? Dan zijn stolpen met vlinders of andere insecten vast helemaal je ding. En wat dacht je van een stolp met een plant erin? Omdat planten lucht nodig hebben, kan dat niet zomaar met elke stolp, maar met een levend ecosysteem lukt het toch. Ook fraai: een stolp met verlichting, zodat het item erin nog meer opvalt!

Inspiratie

Ga je liever zelf aan de slag? Voor een klein prijsje maak je van een oude olielamp een stolp met een plantje of tover je een glazen stolp om tot een hippe lamp. Hoe je dat doet en andere inspirerende ideeën, vind je hieronder.

Van groot tot klein

Glazen stolpen zijn er in verschillende maten, van groot tot klein, dus er is altijd wel een geschikt exemplaar voor het voorwerp dat je wilt showen. Vind je het leuk om verschillende items tentoon te stellen? Zet diverse formaten glazen stolpen bij elkaar voor een extra stijlvol effect. Wil je het net even anders dan anders stylen? Kies dan voor een stolp met voet van glas of hout!

nog meer: