Shopgids: gieters

Als je een echte bloemen- en plantenliefhebber bent, zorg je natuurlijk maar al te graag goed voor je groene vrienden. En veel planten hebben één belangrijke overeenkomst: ze houden ontzettend van water. Om ervoor te zorgen dat het water geven van je planten ook voor jou een plezierig karweitje wordt, kies je een stijlvolle gieter of plantenspuit, waarin de hoeveelheid water past die jij nodig hebt. Met een design dat helemaal bij jouw huis en tuin past laat je gieter voor je het weet nooit meer los. Wil je weten welke soorten gieters er allemaal bestaan, en hoe je jouw plantjes het beste water kan geven? Dat lees je allemaal hier.

Welke materialen?

De meeste gieters zijn uitgevoerd in metaal. Vaak is dat een metaalsoort die zich beschermd is tegen roest, zoals zink of inox. Tegenwoordig tref je in winkels ook vaak gieters van kunststof aan. Die hebben meestal een bijzondere kleur of vorm, en vallen daardoor wat meer op dan de klassieke gieter. Maar in alle gevallen: jouw gieter mag gezien worden.

Gieters inspiratie

Met een mooie gieter is het water geven van je dierbare bloemen en planten een feestje – of ze nu binnen of buiten staan. Benieuwd naar leuke DIY’s of tuinideeën? Je vindt ze hier.

Goed voor je plantjes

De bloemen en planten water geven kost je elke dag of week even wat tijd, maar dan heb je ook wat: je plantjes staan er weer fris en gezond bij. En dat dankzij jouw rondje met de gieter. Daar mag je jezelf best even een schouderklopje voor geven. Je krijgt spontaan zin om je collectie bloemen en planten nog verder uit te breiden.

Gieters kopen

Ga je voor een grappige gietervorm of ben je meer van de stijlvolle designs? Laat die wens terugkomen in je andere tuinaccessoires, zoals je tuinslang of je regenton.