Shopgids: eettafel

De eettafel vormt het hart van je huis. Er wordt aan gegeten met familie, geborreld met vrienden en soms ’s avonds laat nog aan gewerkt. Kortom: de eettafel is een plek waar alles en iedereen samenkomt. Wil je een nieuwe tafel kopen? En ben je benieuwd welke tafel bij jouw interieur past? Lees dan snel verder.

Aan tafel!

Als je een nieuwe eettafel wilt kopen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Bepaal allereerst welke functies de eetkamertafel moet hebben. Wil je de tafel alleen gebruiken om aan te eten, of moet er ook aan gewerkt en gespeeld worden? Daarna kun je kijken naar de grootte van de tafel. Hoeveel mensen moeten er tegelijkertijd aan tafel kunnen zitten? Hoe groot is je woonruimte en waar zet je de eettafel neer? Door deze vragen te beantwoorden kun je bepalen welke eettafel geschikt is voor jouw interieur.

Inspiratie & tips

Ben je benieuwd hoe je zelf een tafel kunt maken? Of hoe je de woonkamer het beste kunt inrichten? Laat je hieronder inspireren!

Welke vorm en materiaal?

Aangezien de eetkamertafel een flink stuk ruimte in beslag neemt en elke dag wordt gebruikt, is het belangrijk om er een te hebben die praktisch is én er goed uitziet. Tafels zijn er in allerlei soorten en maten. Als je klein woont, kun je het beste gaan voor een ronde eettafel. Deze neemt weinig ruimte in beslag en doorbreekt de rechte, strakke lijnen van een kamer. In een grote woonkeuken staat een grove, massieve eettafel juist goed. Kies een grote, houten tafel met metalen onderstel voor een industriële uitstraling. Of ga juist voor een vierkante eikenhouten eettafel bij een landelijk interieur. Wil je eens iets anders? Kies dan voor een eettafel met een speelse vorm, zoals een driehoekige of ovale tafel. Of verzamel verschillende stoelen rondom de eettafel. Hiermee benadruk je de mix aan functies die de tafel heeft en creëer je een speels effect.

Shop alle tafels

Breng harmonie en rust in huis door meubels te kiezen die qua stijl, materiaal of kleur een eenheid vormen. Dat lukt als je ervoor zorgt dat de eettafel, salontafel en bijzettafels bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor ronde tafels van eikenhout, marmer en metaal. Of combineer een houten, vierkante eettafel met een houten rechthoekige salontafel. Mix & match erop los, maar onthoud: less is more.

nog meer: