Shopgids: dienbladen

Op een dienblad kan je meerdere spullen in één keer op meenemen. Zo voorzie jij bijvoorbeeld het hele gezelschap in één keer van een hapje en een drankje. En wat dacht je van een ontbijt op bed serveren? Ook decoratief doen de plateaus het goed, en sommige dienbladen zijn al plaatjes op zich. Wat voor soorten er allemaal zijn? Dat lees je hieronder.

Dienbladen uit de vtwonen collectie

Dienbladen: praktisch en decoratief

Dienbladen, ook wel plateaus genoemd, zijn ooit ontworpen om spullen op te vervoeren. Vandaag zijn ze onmisbaar geworden in huis. Hapjes tijdens een verjaardag, verkoelende cocktails, ’s winters warme chocomelk of een ontbijtje op bed. Je hoeft niet bang te zijn om wat te morsen – daar zijn ze voor gemaakt.
Ook handig: een tafeltje waarvan het blad een dienblad is. Zijn de glazen leeg? Dan kan je het dienblad eraf pakken en hem mee naar de keuken nemen. Of leg een grote plateau op een poef, waardoor die als een soort salontafel gaat dienen. Dienbladen hebben niet alleen een praktische functie, ook decoratief doen ze het goed. Zet er bijvoorbeeld kaarsen op of andere decoratie. En staat het in de weg? Dan geef je het heel makkelijk een ander plaatsje. Geen artikel zo multifunctioneel als een dienblad!

Wat voor materiaal?

Welk materiaal kies je voor je dienblad? Ga je voor een houten dienblad, een glazen plateau of eentje van metaal? Door de vele soorten metaal past het in ieder interieur en kan je er alle kanten mee op. Zilverkleurig metaal geeft je interieur bijvoorbeeld een chique touch, zink heeft een robuuste uitstraling en een dienblad van zwart metaal geeft je interieur een stoere look. Daarnaast is metaal heel sterk – niet onbelangrijk bij een dienblad.

Laat je inspireren

Wil je weten wat je nog meer kan met een dienblad? Kijk voor meer inspiratie hieronder.

Shop dienbladen

Dienbladen zijn er in allerlei afmetingen (van 25x25cm tot wel 80×80 cm), materialen, kleuren, vormen, van allerlei merken en met verschillende functies. Welk dienblad past in jouw interieur? Bekijk alle dienbladen, schalen en plateaus via de link hieronder.