Shopgids: deurmatten

Deurmatten hebben een dubbelfunctie: ze houden vuil en vocht buiten de deur én zorgen voor een warm welkom thuis. Kunststof of kokos, basic of bijzonder, met print of zonder – er zijn deurmatten voor binnen of buiten, en voor elke stijl en smaak. Wil je weten wat de leukste zijn? En waar je ze kunt kopen? Lees snel verder!

Deurmat kopen

Deurmatten houden niet alleen vuil buiten en je vloer schoon, ze zijn ook een soort visitekaartje van je huis. Dus waarom zou je van de deurmat niet een echte binnenkomer maken? Een bijzondere print, een mooie kleur of een fijne quote laat je altijd weer met een glimlach je huis binnen stappen. En je gasten ook! Keuze genoeg. Houd je van landelijk? Er zijn prachtige kokosmatten met botanische prints of knusse teksten. Gek op strak design? Kies dan voor een zwarte borstelmat met een inox frame. Is je interieur vrolijk en speels (of kan het juist wat meer kleur gebruiken)? Dan wordt je vast blij van een deurmat met grafische prints, felle tinten of polkadots.

Van kokos tot (kunst)stof

Alle designs daargelaten hebben deurmatten vooral ook een praktische functie. Ze moeten slijtvast en vuil- en vochtwerend zijn. Zoek je een deurmat voor de gang of de hal, kies dan voor een kokosmat of een mat met een zacht kunststof oppervlak. Schoonloop- of droogloopmatten worden die ook wel genoemd, omdat ze vuil en vocht zo goed absorberen. Ook kokosmatten beschermen je huis goed tegen grof en fijn vuil. Komt je deurmat buiten te liggen? Kies dan voor een stevige rubberen (ring)mat, of voor de wat chiquere borstelmat.

Inspiratie

DIY-tips en andere ideeën voor een fijne entree? Die vind je hieronder!

Deurmatten voor alle deurmaten

Hoe je thuissituatie ook is, er is altijd wel een deurmat die past. Niet alleen qua look en materiaal, maar ook qua afmetingen. Naast de standaard rechthoekige deurmat zijn er ook exemplaren in afwijkende vormen, van vierkant tot rond en wolkvormig. En wat dacht je van een extra ondiep formaat? Handig voor kleine appartementen en op het balkon!