Shopgids: cactus

Cactussen: sterke, maar prikkelbare planten die je interieur een stoere touch geven. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en in het groen of gebloemd. Een voordeel is dat deze plant nauwelijks tot geen water nodig heeft. Niet voor niets dus, dat je ze tegenwoordig in bijna ieder interieur wel tegenkomt. Is het geen echte plant, dan wel in de vorm van cactus decoratie, want ook daarin zijn de mogelijkheden eindeloos.

Van alles met cactus

De cactus is razendpopulair als decoratie. Ze hebben een stoere maar toch neutrale uitstraling en matchen goed met iedere woonstijl. Maak bijvoorbeeld een combinatie van kamerplanten en grote en kleine cactussen of vul eens een dienblad met verschillende cactussen. Sfeervol en nét even anders. Maar ook nep-cactussen doen het goed: als print op onderzetters, tassen, lampen, vazen in de vorm van een cactus… En wat dacht je van een cactusposter voor aan de muur? Niet zo gek dat iedereen dol is op de cactus, want deze stoere plant is er in allerlei maten en bijzondere vormen. Daarmee zijn het echte eyecatchers. Combineer de cactus-decoraties met echte cactussen en je krijgt een speels geheel.

Voor wat voor cactussen of cactus-decoraties kies jij?

Prikt niet, breekt wel

Fan van cactussen, maar minder fan van hun stekels? Met een vaasje in de vorm van een cactus heb je wel de stoere uitstraling van een cactus in huis, maar je hoeft niet bang te zijn dat hij prikt. En zo kun je er nog een gezellige bos bloemen in kwijt ook. Voorraadpotten, zeepschaaltjes, glazen – cactus-decoratie is er volop. Cactussen hebben al weinig verzorging nodig, maar deze cactus-decoraties zijn helemáál onderhoudsvrij. Pas op: deze prikken niet, maar breekbaar zijn ze wel.

Inspiratie

Echte cactussen, gehaakte varianten of cactus-decoraties (zónder stekels): voor iedere cactusliefhebber is er wel wat wils. Wil jij weten op welke manieren jij cactussen terug kunt laten komen in je interieur? Je leest het in de inspiratie-artikelen hieronder.

Slapen tussen de cactussen

Cactussen zijn vanwege hun stekels niet echt kindvriendelijk en daarom minder geschikt voor op kinderkamers. Gelukkig bestaan er ook kindvriendelijke cactussen – bijvoorbeeld kussens, of dekbedovertrekken met cactus-print. Slapen tussen de cactussen klinkt misschien niet zo lekker, maar een kussen met cactus-decoratie prikt niet, hoor. Integendeel: ze zijn juist lekker zacht.

nog meer: