Shopgids: behang

Trakteer je huis op een mini-make-over met behang uit de shop van vtwonen! Kies voor een rustig effen kleur of een gewaagde print: je creëert snel een frisse look. Benieuwd naar inspiratie en tips? Lees snel verder.

Soorten behang

Een behang met structuur, fotobehang, met een abstract motief of met een retro look… Wil je een industriële look of een statement maken met een opvallende print? Of je nu gaat voor een rustige kleur op de wand of eyecatcher, met de behangrollen van Ferm Living, Kek Amsterdam en Eijffinger geef je de muur karakter. Creëer een stenen muur in de woonkamer met behang of ga voor een stoere kinderkamer met het vtwonen Space-behang. Een selectie uit de trends van nu.

Behang plakken

Het vtwonen behang is een vliesbehang. Je brengt het eenvoudig aan op de wand: je smeert de behanglijm op de wand en plakt vervolgens de baan op de muur. Zorg van tevoren dat de wand glad is en schuur kleine oneffenheden weg. Wanneer je alleen aan de slag gaat, zorg er dan voor dat er genoeg lijm op de muur zit, zodat je het behang kunt verschuiven als het scheef zit. Ook als je uitgekeken bent op het behang, verwijder je vliesbehang gemakkelijk zonder stoommachine. Kies je voor een andere soort behang dan vliesbehang, zorg er dan voor dat je de juiste plaksel voor dit behang koopt. Op de rol lees je precies wat je nodig hebt.

Benodigdheden

Als je je favoriete behang hebt uitgekozen, is het tijd voor de volgende stap. Lees goed de instructies van het plaksel en de rol behang door voordat je aan de slag gaat. Als de wand niet goed vetvrij is gemaakt of de ondergrond veel structuur heeft, kan het voorkomen dat het behang niet goed blijft plakken. Informeer bij de bouwmarkt wat je hiertegen kunt doen. Daarnaast heb je ook materialen nodig als een behangtafel, een emmer voor de lijm, een behangkwast, behangspatel en een trap.

Behang kopen

In de shop van vtwonen is veel kleurrijk, effen en print behang te vinden. Gebruik de filters in de shop om een kleur of print te kiezen die bij jouw interieur past. Een andere manier om prints of effecten op de muur aan te brengen is met muurstickers.

nog meer: