Shopgids: bedden

Het bed is dé plek voor ultieme ontspanning. Kruip onder de dekens na een lange werkdag, geniet van een middagdutje of blijf nog even lekker liggen op zondagochtend. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je bed lekker ligt, maar het mag ook gezien worden. Wil je een nieuw bed kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Welke soort?

Knisperende lakens, zachte kussens en een heerlijk matras; een fijn bed zorgt voor de ultieme ontspanning. Bij het kopen van een goed bed komen een aantal afwegingen kijken. De ruimte in je slaapkamer is allesbepalend voor de grootte van je bed. In een kleine slaapkamer past alleen een eenpersoonsbed, of met geluk een twijfelaar. Heb je een grotere kamer, dan kun je kijken naar een tweepersoonsbed. Daarnaast is ook de indeling van je slaapkamer belangrijk. Staat er alleen een bed met nachtkastjes in de kamer, of moeten er ook een bureau en een kledingkast in passen? Hoe meer andere meubels in de kamer staan, hoe kleiner het bed wordt. Andere afwegingen zijn de hoogte van het bed, of je alleen of met een partner slaapt en de grootte van je budget. Kies bij een klein budget bijvoorbeeld voor een slaapzetel. Deze tover je overdag om tot een heerlijke relaxzetel en zorgt voor een knusse sfeer in je kamer. Ideaal als je op kamers woont of in een kleine woonruimte leeft.

Juniorbedden

Ook voor de kleintjes zijn volop leuke bedden te vinden. Wat dacht je van een knusse bedstee? Of een metalen hemelbed? Kies het bed zo dat er ook ruimte overblijft voor een bureau en kledingkast en dat er genoeg opbergruimte is. Zo maak je van de kinderkamer een eigen plekje voor je kind.

Welke stijl?

Bedden van hout of stof zie je het vaakst voorbij komen. Deze materialen geven het bed een warme uitstraling en staan daarom mooi in de slaapkamer. Bepaal voordat je op zoek gaat naar een bed welke kleuren je in de slaapkamer wilt verwerken. Crème, grijs en wit zorgen voor een kalme sfeer. Groen, blauw en roze kunnen juist zachtheid brengen. Donkerbruin, paars en bordeauxrood zorgen voor een sfeervolle uitstraling, maar kunnen ook hard staan in de slaapkamer. Wil je liever dat de slaapkamer een stoere uitstraling heeft? Kies dan voor een metalen hemelbed, of maak er zelf een van pallets.

Finishing touch

Zodra je een fijn bed hebt, is het tijd om je op de aankleding te richten. Denk aan een goed matras, warm dekbed en zacht beddengoed. Vergeet de kussens niet, die kunnen je slaapkamer helemaal afmaken. Zorg voor een mooi nachtkastje, hier en daar wat kaarsen en zet een plant in de vensterbank. Let er wel op dat je kleuren uit hetzelfde kleurpalet kiest en prints met hetzelfde karakter. Zo voorkom je dat de slaapkamer te druk wordt en creëer je binnen een mum van tijd een fijne, kalme sfeer.

nog meer: