Shopgids: badmat

Badmatten zorgen voor extra warmte, sfeer en kleur in de badkamer. Daarnaast heeft een badmat verschillende functies en zijn ze er in vele soorten en maten. Hoogpolige badmatten, laagpolige badmatten of een badmat met een antislip laag: lees snel verder om te ontdekken wat de fijnste exemplaren zijn en waar je deze badmatten online kunt kopen.

Droge voeten

Douchen of in bad gaan is ook wel een beetje het relaxmoment van de dag. Een badmat mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Waarom? Een badmat biedt comfort: je kunt zó uit de douche rechtstreeks op de badmat stappen, in plaats van op de koude badkamertegels. Daarnaast voorkom je ermee dat de vloer nat wordt, zo blijft de badkamer netjes. Zo blijf je ook na het douchen nog heerlijk ontspannen.

 

 

Multifunctioneel

Badmatten zijn er niet enkel voor het comfort, ze zorgen daarnaast voor een stukje veiligheid in de badkamer. De badkamervloer kan nog wel eens nat worden, en daardoor glad. Een badmat zorgt ervoor dat je niet uitglijdt over de gladde tegels. Zo zijn badmatten vaak voorzien van een anti-slip laagje aan de onderkant, wat ervoor zorgt dat de mat niet wegglijdt als je erop gaat staan.

Badkamers zijn vaak ruimtes waar het aan warmte ontbreekt. Badmatten zijn in dat geval ideale sfeermakers. Heb je een grijze badkamer? Breng er kleur in met een badmat in een felle tint! En heb je een heel moderne badkamer, ga dan voor een hoogpolig exemplaar in een warme kleur om er wat warmte in te brengen. Zo wordt je badmat eigenlijk een accessoire voor in de badkamer.

Inspiratie

Een badmat mag niet ontbreken in een badkamer. Met een badmat voelt jouw badkamer al een stuk chiquer aan. Kaarsjes aan, geurstokjes erbij en jouw badkamer komt in de buurt van een luxe thuisspa. Meer inspiratie nodig? Bekijk de ideeën hieronder.

Katoenen badmat

Katoen is een ideaal materiaal voor badmatten. Het neemt door zijn structuur namelijk heel veel vocht op. Zo blijven de badkamervloer én je voeten droog, als je op de badmat stapt na het douchen. Daarnaast is de stof erg sterk en slijtvast – wel handig voor een badmat.