Shopgids: badmat

Badmatten zorgen voor extra warmte, sfeer en kleur in de badkamer. Daarnaast heeft een badmat verschillende functies en zijn ze er in vele soorten en maten. Hoogpolige badmatten, laagpolige badmatten of een badmat met een antislip laag: lees snel verder om te ontdekken wat de fijnste exemplaren zijn en waar je deze badmatten online kunt kopen.

Droge voeten

Douchen of in bad gaan is het relax-moment van de dag. Een badmat mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Waarom? Een badmat biedt comfort: je kunt zó uit de douche  op de badmat stappen, in plaats van op de koude vloertegels. Daarnaast voorkom je ermee dat de vloer nat wordt. Zo blijft de badkamer netjes en blijf je ook na het douchen lekker ontspannen.

Multifunctioneel

Badmatten zijn er niet enkel voor het comfort, ze zorgen daarnaast voor een stukje veiligheid in de badkamer. De badkamervloer kan nog wel eens nat worden en daardoor glad. Een badmat zorgt ervoor dat je niet uitglijdt over de tegels. Zo zijn badmatten vaak voorzien van een anti-sliplaag die ervoor zorgt dat de mat niet wegglijdt als je erop gaat staan.

Badkamers zijn vaak ruimtes waar het aan warmte qua sfeer ontbreekt. Badmatten zijn in dat geval ideale sfeermakers. Heb je een grijze badkamer? Breng er kleur in met een badmat in een felle tint. Heb je een heel moderne badkamer, ga dan voor een hoogpolig exemplaar in een warme kleur. Zo wordt de badmat niet alleen een praktisch item maar ook een accessoire voor de badkamer.

Inspiratie

Het moge duidelijk zijn: een badmat mag niet ontbreken in de badkamer. Met een badmat doet jouw badkamer al een stuk chiquer aan. Kaarsjes aan, geurstokjes erbij en jouw badkamer komt in de buurt van een luxe thuisspa. Meer inspiratie nodig? Bekijk de ideeën hieronder.

Katoenen badmat

Katoen is een ideaal materiaal voor badmatten. Het neemt door zijn structuur veel vocht op. Zo blijven de badkamervloer én je voeten droog als je op de badmat stapt na het douchen. Daarnaast is de stof erg sterk en slijtvast – wel zo handig voor een badmat.

nog meer: