Zo krijg je binnen een paar minuten die vervelende gourmetgeur uit huis

Aan het einde van het jaar gourmetten we er met z’n allen flink op los. Toegegeven, we zijn dol op de schalen groente, verschillende sauzen, stokbrood, vlees en vis. En hoe gezellig het ook is op het moment zelf, de volgende dag wil je zo snel mogelijk weer van die gourmetgeur af. Hoe? Dit is dé manier.

Vervelende geur

Tijdens het koken verdwijnen geuren van het koken rechtstreeks in de afzuigkap. Maar ga je gourmetten dan heb je die meestal niet boven de eettafel hangen. Omdat we er stiekem allemaal best van houden, maar minder enthousiast zijn over de geur in huis ná het gourmetten geven we je tips om van die vervelende gourmetgeur af te komen.

1. Azijn

Waar zouden we zijn zonder good old azijn. Zet voordat je het gourmetstel aanzet een pannetje azijn op het vuur en breng deze aan de kook. De geur van het azijn absorbeert de etensgeur direct, waardoor je de gourmetgeur in huis beperkt. Ben je dit vergeten? Zet een schaal met wat water en azijn op de eettafel en laat dit een nachtje staan. Werkt ook!

2. Citroen tegen gourmet geur

Niet zo dol op de geur van azijn of heb je het simpelweg niet in huis? Dan is er nog een wondermiddel. Zet voordat je start met gourmetten een pannetje water met schijfjes citroen en kaneelstokken op het vuur en laat dit koken. De citroen- en kaneelgeur zorgen voor een milde, fijne geur die de gourmetgeur geen kans geeft.

3. Open deur

Een beetje (letterlijk) een open deur, maar als je na het gourmetten alle ramen en deuren meteen openzet, verdwijnt een grote hoeveelheid van de gourmetgeur al naar buiten. Doe dit de volgende ochtend nog eens en je bent er – in combinatie met één van bovenstaande tips – voor het grootste gedeelte vanaf.

Gezellig tafelen begint hier…

nog meer: schoonmaken