Tips voor een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis, betekent een opgeruimd hoofd. En daar is iedereen blij mee! Bekijk snel deze opruimtips.

witte-zolder opruimtips

Alles een vaste plek

Geef alle spullen, groot en klein, een vaste plek. Hoe minder er rondslingert, hoe opgeruimder en groter je huis lijkt. Wissel open opbergplekken af met gesloten kastruimte. Laat onooglijke bezittingen verdwijnen in lades of dozen en zet alleen wat gezien mag worden in het zicht. Op de planken in de keuken kun je mooie potten en keukengerei neerzetten, alle overige benodigdheden en apparatuur zet je in een dichte kast.

Garage(box) of schuur

Dit is een prima plek voor kampeer- en sportspullen, tuingereedschap en de tuinset. Bewaar hier ook ontvlambare zaken, zoals oplosmiddelen, campinggas en de terrasverwarmer. Deze spullen kun je beter niet in je kelder of keuken bewaren. Aan een oude kapstok kun je harken en bezems hangen. Maak ook gebruik van het plafond door er fietsen, ski’s of kano in beugels of banden aan te hangen. Hang sportartikelen op wieltjes (skateboards, inline skates) aan de muur om struikelpartijen te voorkomen. Doen je kinderen aan verschillende sporten? Vul dan per sport een grote tas en hang deze aan haken vlakbij de deur.

Opruimtips voor de zolder

Gebruik de zolder als opslag voor spullen die je voorlopig echt niet nodig hebt, zoals oude belastingpapieren, fotoboeken en grote koffers. Als je een grote zolder hebt, is het handig een inventarisatielijstje te maken van alles wat er staat. Nummer de dozen en geef op een plattegrondje aan waar de spullen zich bevinden, dat scheelt later zoekwerk. Hang het plattegrondje op de zolderdeur.

Bron: vtwonen home guide 2015.

nog meer: schoonmaken