Tegels waar je niet bij kunt? Zo wordt schoonmaken wel heel makkelijk

In de badkamer zorgen de Marokkaanse vloertegels, de matte donkerblauwe muren en messing details voor een behaaglijke wellness sfeer. Handgemaakte cementtegels Aztec Milk/Kohl, visgraat wandtegels Stix Fog, beide van Marokk. Het industriële glas is gemaakt door One Funky en Helstrand Smedje. Beeld

Tegels tot aan het plafond zijn ideaal in een badkamer of keuken: ze kunnen goed tegen vocht, warmte en andere invloeden. Daarnaast zijn tegels makkelijk schoon te maken. Tenminste… als je erbij kunt. Tegels tot aan het plafond zijn niet altijd te bereiken zonder trapje. Gelukkig kan deze schoonmaakhulp je voortaan ondersteunen bij het schoonmaken van tegels waar je niet makkelijk bij kunt.

Lees verder onder de advertentie

Tegels schoonmaken waar je niet bij kunt

Een trap gebruiken om bij hoge tegels te kunnen, is niet altijd makkelijk. Zeker als je een kleine badkamer hebt. Daarnaast is het niet veilig om een trap in bijvoorbeeld een douchebak te plaatsen. Het materiaal kan bezwijken onder het gewicht en dan ben je veel verder van huis.

De oplossing is simpeler dan je denkt en scheelt je een hoop gedoe. Een vloerdweil gaat jou namelijk helpen bij het schoonmaken van tegels waar je niet bij kunt. En dan hebben we het niet over een mop, maar een vloerwisser. Een mop werkt namelijk minder netjes in de hoogte dan een vloerwisser en verliest bovendien een hoop water. Deze vloerwisser is ideaal om tegels in de hoogte mee schoon te maken.

LEES OOK
Een bonte tegelvloer in de keuken? Doen!

Lees verder onder de advertentie

Zo ga je te werk

  • Neem een microvezeldoek en bevestig deze aan de vloerwisser. De doeken die origineel bij de dweil komen, kun je natuurlijk ook gebruiken.
  • Maak de doek goed nat en wring daarna goed uit. Bij het schoonmaken wil je namelijk voorkomen dat er water in je mouwen loopt.
  • Breng het schoonmaakmiddel naar keuze aan op de doek. Gebruik niet teveel, dit kan namelijk lelijke strepen achterlaten op de tegels en die wil je nou net blinkend schoon hebben.
  • Je kunt met de vloerwisser nu gemakkelijk de tegels boven het hoofd schoonmaken. Vloerwissers zijn vaak niet zwaar en in formaat verstelbaar. Grote kans dat je op een gemakkelijke manier bij elke tegel komt.
  • Na het schrobben met het schoonmaakmiddel spoel je de gebruikte doek uit.
  • Je kunt er eventueel nog een keer langsgaan met een schone doek om er zeker van te zijn dat je alle resten meepakt. Ook het overgebleven schoonmaakmiddel.
  • Zie je de tegels weer blinken? Makkelijk toch?

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat!

Voor de schoonmaak…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen nr. 2 2020 | Styling Rikke Graff Juel | Fotografie Anitta Behrendt/Living Inside