De gouden raad van Tante Kaat: Magnetron schoonmaken

Schoonmaken is niet het meest duurzame klusje in huis. Er zitten vaak veel chemische stoffen in de schoonmaakmiddelen en je hebt geen idee van de precieze werking en het nut. Gelukkig zijn er ook nog de schoonmaaktips van vroeger waarmee je vlekken op een heel natuurlijke manier verwijdert. Tante Kaat geeft raad!

magnetron schoonmaken

Magnetron schoonmaken

Geurtjes in de magnetron zijn niet zo fijn. Maar hoe krijg je die vervelende luchtjes er uit? Zet een aantal dagen achter elkaar een schaaltje met bakpoeder, houtskool, tapijtpoeder of gemalen koffie in de magnetron. De geurtjes trekken hierin. Let wel: elke dag verversen!

Afhankelijk van je magnetron kun je ook het sap van meerdere citroenen, azijn of een aantal theezakjes in een flinke laag water aan de kook brengen en zo de magnetron schoonmaken. Zodra de vloeistof kookt, zet je de magnetron uit. Laat de magnetron afkoelen met de deur dicht. Haal daarna de dampaanslag van de wanden en je magnetron ruikt weer als nieuw.

Meer tips

Deze maand hebben we wekelijks een handige schoonmaaktip voor je. Zoals hoe verwijder je vlekken? Wil je nog veel meer tips? Kijk dan eens op de website van De gouden raad van Tante Kaat hier vind je tips over schoonmaken, tuinieren, vlekken, koken en gezondheid.

nog meer: schoonmaken