Streeploos ramen poetsen, zo doe je dat

beeld vtwonen Beeld

Niets zo fijn als de goudgele gloed van een paar zonnestralen die door de ramen je huis in schijnen. Maar ai, zijn dat nou overgebleven strepen van de laatste poetsbeurt? Hoe meer licht er naar binnen komt, hoe zichtbaarder deze strepen worden. En dat wil niemand. Wij zetten een aantal tips op een rij waarmee je dit probleem gemakkelijk omzeilt. Streeploos ramen poetsen; zo doe je dat!

Lees verder onder de advertentie

Azijn, spiritus en afwasmiddel

Doe warm water in een emmer. In plaats van speciaal schoonmaakmiddel voor je ramen te gebruiken, voeg je een scheut schoonmaakazijn, een scheut spiritus en een kleine druppel afwasmiddel toe. Een gouden combinatie voor het streeploos ramen poetsen.

Heet water met een vaatwasblokje

Zo’n klein tabletje kan een hoop doen. Gooi hem in een emmer met heet water en boen daar de ramen mee. Ze worden gegarandeerd blinkend schoon!

Gebruik je een vaatdoek voor het boenen van de ramen? Zo zorg je dat die schoon en fris blijft.

Lees verder onder de advertentie

Streeploos ramen poetsen én proper houden

Nog een extra tip. Als je ramen eenmaal mooi proper (en streeploos) zijn, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Helaas regent het in België meer dan we zouden willen, waardoor ramen snel weer vies kunnen worden. Dit kun je enigszins tegengaan door een beetje autoshampoo met wax toe te voegen aan de emmer warm water. Door de wax blijft er namelijk een onzichtbaar laagje op je ramen achter, waardoor al het vuil er zo weer afdruipt. Als je dit maar lang genoeg blijft doen, kun je de ramen op een gegeven moment zelfs schoonmaken door er alleen een emmer water overheen te gooien.

Let’s clean…

Bron: Beeld: vtwonen 11-2020, vtwonen collectie

Lees verder onder de advertentie