Doorn in het oog: zo verwijder je stickers snél van glaswerk

Niets zo fijn als nieuw, glinsterend glaswerk. Een servieskast met de mooiste glazen kan een ware eyecatcher in een woonkeuken zijn. Mits het glaswerk heel en schoon is, en er geen stickertjes meer op zitten natuurlijk. Maar het verwijderen van de prijskaartjes is vaak zo’n gepriegel, dat het regelmatig voorkomt dat ze wasbeurt na wasbeurt langzaam vervagen. Gelukkig kun met deze tips gemakkelijk stickers verwijderen van glas.

Het geluk dat glaswerk heet

Is jouw keuken voorzien van veel ruimte? Of ben je gezegd met een open keuken die doorloopt in de woonkamer? Dan heb je genoeg plek voor een mooie servieskast, waarin je jouw verzameling glazen en borden kunt tentoonstellen. De kans is groot dat je mettertijd heel wat mooie wijn-, champagne-, borrel- en waterglazen verzameld hebt. Om over al je borden, kommen en schalen maar te zwijgen.

Doorn in het oog

Het kopen van nieuw glaswerk of servies is daarom vaak een feestje, maar er zit een klein nadeel aan de aanschaf van nieuw tafelgerei. De witte prijskaartjes of stickertjes die erop geplakt zitten krijg je er vaak moeilijk af. Het gevolg? Op de onderkant van het glas blijft – mits je heel volhardend priegelt – een klein restje van de sticker zitten. En da’s een doorn in het oog, nietwaar?

vtwonen 04-2017 | vakantiegevoel in huis, kind voor een servieskast

Priegelen? Met deze life hack is het stickertje

er zó af

Stickers verwijderen van glas? Zó doe je dat

Gelukkig is het vrij simpel om glaswerk stickervrij te krijgen. Het enige wat je nodig hebt? Een klein beetje nagellakremover, wat terpentine, een oud sponsje of wat keukenpapier en een droge doek.

Zo doe je het:

  • Giet een klein beetje nagellakremover op het sponsje en wrijf voorzichtig over de sticker tot deze loslaat. Je kunt de grootste resten er gemakkelijk afwrijven.
  • Dep de lijmrestjes die op het glaswerk achterblijven in met wat terpentine, laat dit even intrekken en wrijf deze er dan af met de droge doek.

LEES OOK

De kracht van glazen meubels en accessoires

Groter geschut

Heb je grotere stukken glas waar stickers op zitten, bijvoorbeeld op de glazen planken in je nieuwe servieskast? Dan kun je eventueel groter geschut inzetten.

  • Maak gebruik van een föhn om de stickers warm te maken, want dan laten ze gemakkelijker los.
  • Gebruik dan het welbekende smeermiddel WD-40 op dezelfde manier als hierboven beschreven.
  • Eventueel kan een speciale krabber helpen om de sticker eraf te krabben, maar blijf uit de buurt van te scherpe mesjes om krassen op het glas te voorkomen.
nog meer: schoonmaken