Plastic bakje schoonmaken? Zo doe je dat!

Heb je spaghetti of lasagne gegeten en daarna de restjes in een plastic bakje gestopt om het te bewaren, krijg je vervolgens die oranje aanslag nooit meer uit de binnenkant gepoetst. Geen paniek, een nieuw bakje kopen is niet nodig. Met deze hacks was plastic bakjes schoonmaken nog nooit zo makkelijk.

Plastic bakje schoonmaken met citroen

Als we het over wondermiddelen hebben, staat citroen vaak bovenaan. Tomatensaus heeft de eigenschap zich te hechten aan alle soorten plastic waarna je het er met geen mogelijkheid vanaf krijgt. Bíjna geen mogelijkheid, want in dit geval is citroen je beste vriend. Snijd een citroen doormidden en knijp hem helemaal uit boven het bakje. Smeer alle randen goed in met citroensap en doe het deksel erop. Even schudden en dan in de zon zetten. Laat het daar een uur of vier staan en spoel daarna goed af met water. Tada! Het bakje is weer fris en schoon.

Hoe vaak maak jij de afzuigkap schoon?

Baking Soda

Naast citroen heeft baking soda ook een goede uitwerking op hardnekkige vlekken. Maak een soda-papje in het bakje door een flinke schep baking soda te mengen met een kleine hoeveelheid heet water. Roer het geheel door elkaar en gebruik een spons om het bakje te schrobben. Zo wordt het bakje weer als nieuw!

Kunstgebitreiniger

Als je geen citroen of baking soda in huis hebt, maar wel Steradent (middel om een kunstgebit mee te reinigen) is dat ook een prima partner in crime voor het schoonmaken van plastic bakjes. Los één tablet op in een laag water en schud het bakje goed zodat het mengsel alle hoeken bereikt. Laat even staan en weg zijn de gekleurde delen!

Dag geur

Pro-tip: zit er een nare geur in een bakje? Een stuk krant is alles wat je nodig hebt. Maak er proppen van, stop deze in het bakje en sluit goed af. absorbeert de geur uit het plastic.

nog meer: schoonmaken