Krassen in de glazen? Zó krijg je ze er gemakkelijk uit

beeld vtwonen Beeld

Een mooi gedekte tafel met prachtige wijn- en waterglazen is een feest voor het oog. Dit verandert echter al snel als er flinke krassen op de glazen zitten. Een kras is zó gemaakt, maar je kunt ze er gelukkig ook zó weer uit krijgen. Met deze vliegensvlugge tip ogen beschadigde glazen weer als nieuw.

Lees verder onder de advertentie

Krassen in glazen

Waterglazen, wijnglazen, champagne flutes… het zijn stuk voor stuk gebruiksvoorwerpen. Dat er mettertijd dan ook krassen in komen, door bijvoorbeeld de vaatwasser of nét iets te enthousiast proosten, is dan ook onvermijdelijk. Toch is het jammer, al helemaal wanneer het je lievelingsglazen betreft.

Snelle truc met tandpasta

Er bestaat gelukkig een oer-Hollands trucje, waarmee je de kras gemakkelijk en snel weer uit het glas kunt verwijderen. En het enige wat je nodig hebt? Een beetje tandpasta! Het is wel van belang dat je witte tandpasta en geen gel gebruikt voor deze truc.

LEES OOK
5x mokken en glaswerk opbergen in de keuken

Lees verder onder de advertentie

Toepassen

Zó doe het: maak het beschadigde glas schoon met water en wrijf het daarna goed droog. Zijn alle druppels opgedroogd? Pak dan een vochtig, lauwwarm (microvezel)doekje en doe er een heel klein bolletje tandpasta op. Draai nu met voorzichtige, ronde bewegingen voor dertig seconden over de kras in het glaswerk. Als het goed is verdwijnt de kras nu als sneeuw voor de zon. Zie je toch nog een lichte kras? Dan kun je dezelfde truc nogmaals herhalen om het glas weer als nieuw te laten ogen.

Shop de mooiste glazen

Bron: beeld: vtwonen 07-2016 | Fotografie Tjitske van leeuwen | Styling Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie