Het koffiezetapparaat proper maken met azijn, zo doe je dat

Koffie in de ochtend, tijdens meetings, na de lunch… veel mensen kunnen niet meer zonder. Maar door al die koffiemomenten heeft het koffiezetapparaat het flink te verduren. Het koffiezetapparaat proper maken, dat voelt dan weer als zo’n flinke klus. Gelukkig is dat onzin. Het wondermiddel: azijn. Doorloop dit stappenplan en het koffiezetapparaat is binnen no time weer brandschoon.

Stap 1: leeg de filterbak

De eerst stap tijdens het koffiezetapparaat schoonmaken: maak de filterbak van het koffiezetapparaat leeg. Spoel deze goed om en zorg dat alle resten verdwenen zijn.

Stap 2: koffiezetapparaat proper maken

Het koffiezetapparaat proper maken met azijn werkt beter als je schoonmaakazijn gebruikt (dit komt door de lagere pH-waarde en dus hogere zuurgraad). Meng azijn met ongeveer twee keer dezelfde hoeveelheid water. Giet dit mengsel in het apparaat.

Hier vind je de mooiste mokken om in stijl te kunnen genieten van je kop koffie.

Stap 3: spoelen maar

Zet het koffiezetapparaat aan. Het water-azijnmengsel zal nu precies dezelfde weg afleggen als het water en de koffie normaal gesproken in het apparaat zouden doen, waardoor het koffiezetapparaat van binnen helemaal proper wordt. Als het hele mengsel het apparaat door is geweest herhaal je dit nog een keer, maar dan met alleen water.

Stap 4: and repeat

Die laatste stap, het spoelen met water, kun je nog een paar keer herhalen om te zorgen dat je geen azijn meer proeft in je koffie (want geloof ons, dat wil je écht niet). Proef je geen azijn meer? Voilà! Het koffiezetapparaat is weer helemaal schoon.

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat dat makkelijk proper te maken is? Ga dan voor een filterkoffiezetapparaat. Hier vind je de mooiste.

nog meer: schoonmaken