Een glazen vaas schoonmaken doe je het best met deze (verrassende) tips

beeld vtwonen Beeld

Je hebt veel langer plezier van een bos bloemen als de vaas goed schoongemaakt is en er geen resten van het vorige boeket zijn achtergebleven. De laag water waarin de bloemen hebben gestaan, laat vaak een lelijke aanslag achter die er maar lastig afgaat. Maar geen zorgen, een glazen vaas schoonmaken wordt met deze vijf trucs een stuk makkelijker.

Lees verder onder de advertentie

1. Steradent of tandpasta

De achtergebleven aanslag in een glazen vaas kun je schoonmaken door een tablet van de gebitsreiniger Steradent (of een ander soortgelijk merk) in water te laten oplossen. Giet het water met de tablet in de vaas en laat het een nacht staan. Ook wat tandpasta met warm water zorgt voor een schone vaas.

2. Glassex

Een glazen vaas is goed schoon te maken met Glassex. Spuit de ruitenreiniger in de vaas op de plek waar de aanslag zit en laat dit een minuut intrekken. Doe er vervolgens water bij en laat het dan tien minuten staan. Vervolgens spoel je de vaas om.

3. Afwasmiddel

Net zoals je je drinkglazen schoonmaakt, kun je ook een glazen vaas schoonmaken met afwasmiddel. Een druppel bleekmiddel erbij werkt nog beter. Was je vaas gewoon af zoals je je glazen ook zou schoonmaken. Heb je geen afwasmiddel in huis omdat je een vaatwasser hebt? Los dan een vaatwastablet op in een beetje warm water en laat de vaas daar een nacht in weken.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Met deze tips blijven je bloemen langer mooi

Vaas schoonmaken met azijn, aardappel of vaatwastablet

Je kunt een vaas ook schoonmaken met huis-tuin-en-keuken middelen die je waarschijnlijk gewoon al in de voorraadkasthebt staan:

  • Schenk een beetje azijn op een stuk keukenpapier en wrijf daarmee de vaas schoon
  • Maak de glazen vaas schoon met de binnenkant van een aardappelschil
  • Los een vaatwastablet op in warm water, giet dit in een vaas en laat het even staan. Handig bij een smalle vaas!
Lees verder onder de advertentie

Shop glazen vazen…

Bron: vtwonen 02-2020 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg