5 huishoudelijke klusjes die je vanaf nu kunt overslaan

Latten keukenkast komt uit vtwonen special DIY 1. Grote vaas € 35,99, pan € 99,99, kom € 35,99, geruite shopper € 29,99 (zarahome.com). Marmeren dienblad € 24,99, marmeren snijplank € 24,99, marmeren taartplateau € 29,99, linnen schort € 19,99 (hm.com). Bruine glazen karaf met bol-dop € 32,95 (loods5.nl). Kleihanger € 44,50 (ohmyhome.nl). Keuken op maat gemaakt, prijs op aanvraag (fredconstant.nl). Overig privébezit. Beeld JA | vtwonen special DIY  1 09-2020 | productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen special DIY 1 09-2020 | productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Of je het nou leuk vindt of niet, het huishouden is een noodzakelijke taak. Natuurlijk doen we in die tijd liever andere dingen, zoals winkelen, tijdschriften doorbladeren of wandelen, of zijn we te druk met werk. Maar goed, het moet gebeuren. Toch? Wat als we je vertellen dat er huishoudelijke klusjes zijn die je vanaf nu gewoon lekker kunt overslaan? Graag gedaan!

Lees verder onder de advertentie

Huishoudelijke klusjes overslaan

Huishoudelijke klusjes die je kunt overslaan: klinkt dat als muziek in je oren? Dat snappen we maar al te goed. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar als je onderstaande dingen laat zitten, gebeurt er helemaal niets. Je huis oogt nog steeds netjes én het scheelt je tijd. Win-win.

LEES OOK
Je afzuigkap schoonmaken: met dit simpele trucje weet je of het nodig is

1. Voorspoelen

Heb je een vaatwasser? Dan is de kans groot dat je al je vuile vaat, voordat je het erin zet, van tevoren al even omspoelt. De sausresten eraf, koffieresten eruit. Maar wist je dat dit helemaal niet hoeft? Als jij de grootste stukken eten van je bord veegt, doet een vaatwasser de rest. Het heet dan ook niet voor niets een vaatwasser. Hoef jij helemaal niet te doen.

Lees verder onder de advertentie

2. Je bed opmaken

Heb je van huis uit meegekregen dat je iedere ochtend je bed op moet maken en geef je het ook door aan je kinderen? Dan helpen we je uit de droom: dat hoeft dus helemaal niet. Sterker nog, het wordt qua hygiëne afgeraden om je dekbedovertrek meteen strak neer te leggen. Door het even te laten luchten, verminder je de kans op mijten en andere diertjes en ruikt het langer fris.

LEES OOK
10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

3. Strijken

Kijk je als een berg op tegen die, eh, berg strijkgoed? We hebben goed nieuws: als je de was iets minder hard centrifugeert, direct uit de trommel haalt en voor het ophangen even goed uitschudt, hoef je de meeste kledingstukken helemaal niet te strijken. Ook belangrijk: hang bloesjes direct op een hanger te drogen en zware kledingstukken, zoals spijkerbroeken, op hun kop. Zo trekken die kreukels er vanzelf uit.

Lees verder onder de advertentie

4. Bovenop de keukenkastjes boenen

Iedereen die de keuken regelmatig schoonmaakt, weet: bovenop de keukenkastjes is het goor. Vet en stof is de ideale combinatie voor een plakkerige substantie. Niet schoonmaken lijkt geen optie, maar als je bovenop de keukenkastjes een paar oude kranten legt, wordt die viezigheid opgevangen en geabsorbeerd. Vervang de kranten af en toe en dan kun je die poetslap gewoon laten liggen.

LEES OOK
Tijd voor de grote schoonmaak

5. Vaat afdrogen

Heb je geen vaatwasmachine, of komt de vaat nog vochtig uit de vaatwasser? Dan bestaat er een grote kans dat je het droogmaakt met een theedoek. Doe maar niet! Niet alleen omdat het een rotklus is en het je tijd bespaart, maar vooral omdat het stukken hygiënischer is als je de vaat gewoon aan de lucht laat drogen. In de theedoek gaan al snel bacteriën zitten die de schone vaat direct weer vies maken.

Lees verder onder de advertentie

Maak ’t makkelijker

Bron: vtwonen 05-2018