Oase van rust: zo creëer je een slaapkamer in Japandi-stijl

Nu hun dochter een eigen kamer krijgt, is voor Sarah en Wannes het moment gekomen om van de slaapzolder een droomplek te maken voor henzelf. Hoe richt je zo’n grote ruimte sfeervol in? Stylist Eva gaat voor de videoserie ‘De Stijl van Eva’ bij hen langs en kiest voor eenvoud en rust, in Japandi-stijl.

In samenwerking met bol.com

Cocoonen

De Vlaamse Sarah en Wannes wonen met hun driejarige dochter Noma in een echte kluswoning. Twee jaar lang sliepen ze samen met Noma op één slaapkamer op de eerste verdieping, omdat ze geen andere
slaapruimte hadden. Nu hun dochter haar eigen kamer krijgt, is het moment aangebroken om de zolder af te maken. De verbouwing is afgerond, maar hoe richt je een slaapkamer gezellig en sfeervol in? Eva creëerde een warme slaapzolder met een zachte, natuurlijke basis. De ruimte heeft door de gekozen meubels en accessoires een Japandi-sfeer gekregen; minimalistisch en sfeervol tegelijk.

slaapkamer japandi

Licht, lucht en rust in de slaapkamer

Eenvoud en rust, dat is wat Sarah en Wannes voor ogen hadden voor hun slaapkamer. Eva haalde inspiratie uit de avondlucht; een zonsondergang met een zachtblauwe achtergrond. Zo kreeg een vintage kast een lichtblauwe kleur voor nét dat beetje pit in het verder neutrale, beige kleurpalet. Ook gebruikte ze lage meubels, natuurlijke materialen en accessoires met organische vormen als sfeermakers. Het resultaat? Een droom van een slaapzolder waar je je in no time zen voelt.

zoutlamp houten krukje
alles via bol.com
spiegel blauw kastje
alles via bol.com

Tips van Eva om een Japandi-sfeer te creëren

Natuurlijke materialen, een zacht kleurpalet en pure eenvoud: het zijn dé ingrediënten om het interieur een ingetogen, oosterse sfeer te geven. Een aantal tips van Eva:

1. Lage meubels

Fan van de Japandi-stijl? Kies dan voor lage meubels; het idee erachter is onder andere
om dicht bij de aarde te blijven.

2. Functionele leegte

Wees niet bang voor lege hoeken in de ruimte. Deze zorgen voor rust en versterken de pure, eenvoudige uitstraling van een interieur.

3. Vleugje boho

Natuurlijke materialen zorgen voor een subtiele bohemian touch in het interieur. Vooral meubels en accessoires in rotan, hout, jute en linnen doen het goed in deze stijl.

4. Opgeruimd staat netjes

Zoek je een manier om kleding op te bergen zonder kasten te gebruiken? Hang het een en ander op achter gordijnen op maat, dit zorgt voor een minimalistische uitstraling.

5. Warme gloed

Een lamp van Himalayazout straalt een zachte, roze gloed uit. Om spontaan slaperig van te worden. Fijn, want items die voor een goed gevoel zorgen, geven de slaapkamer persoonlijkheid.

Ook je huis even helemaal anders?

Eva bestelde alle artikelen bij bol.com, waar je voor elke woonwens en woonstijl een passend assortiment vindt.

Shop de look:

Houten bed Senza – Karup –
200x160x17 cm (lxbxh)
€ 519 (via bol.com)

nog meer: Samenwerking