Voetjes op de vloer: 3 tips om de vloer in topconditie te houden

beeld vtwonen Beeld

De afgelopen tijd zijn we veel vaker thuis. Niet zo gek dus dat ook de vloer intensief wordt gebruikt. En ja, natuurlijk is een vloer er om op te leven, maar we willen ‘m ook graag mooi houden. Met deze praktische tips lukt dat zeker.

Lees verder onder de advertentie

1. Laat vuil buiten

Inkoppertje misschien, maar hoe minder vuil er in huis komt, hoe langer de vloer in goede conditie blijft. Zand en kleine stenen blijven vaak onder de schoenen zitten. En ja, dat veroorzaakt ongemerkt snel krassen op de vloer. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen met een schoonloopmat. Een speciale mat die – zoals de naam al aangeeft – het vuil en vocht onder je schoenen direct opneemt. En geloof ons: dat werkt echt wat beter dan een basic deurmat. Extra fijn: je kunt een schoonloopmat op maat laten snijden en naadloos in de vloer verwerken, zo ziet het er ook nog eens stijlvol uit.

2. Kies je motief

Rollende bureaustoelen zijn grote boosdoeners als het gaat om krassen en putjes op de vloer. Maar dat geldt eigenlijk voor alle stoelen die veel heen en weer worden geschoven. Belangrijk dus om dit voor te zijn. De vloerbeschermers van Mótif beschermen de vloer tegen slijtage en vuil. Ze voelen zacht aan, verschuiven niet, zijn geluiddempend en van hoogwaardige kwaliteit. Ideaal voor op de werkkamer, maar zeker ook voor onder bureaus in de kinderkamer. Zo’n vloerbeschermer saai? Zeker niet. Ze zijn er in tal van kleuren, texturen en motieven: van geometrisch dessin tot marmerprint. Kijk, dat is nog eens een stijlvol alternatief voor die lelijke, transparante PVC-bureaustoelmatten. Fijn weetje: alle matten van Mótif zijn geschikt voor vloerverwarming.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Check de luchtvochtigheid

Een andere factor die funest kan zijn voor de vloer is vocht. Zeker als je een houten vloer of laminaat hebt, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis op peil is. Als de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer te hoog of te laag zijn, kan het hout uitzetten, kromtrekken of krimpen. Zorg daarom dat de temperatuur in huis bij een houten vloer altijd circa twintig graden is. Qua luchtvochtigheid is zestig tot zeventig is perfect – dit kun je meten via bijvoorbeeld een hygrometer. Belangrijk is verder dat de vloer tijdens het schoonmaken niet te nat wordt. Probeer dus zo min mogelijk water en sop te gebruiken. Moet er écht hoognodig een dweil door de kamer, wring die dan vooraf goed uit.

Lees verder onder de advertentie

Mooie vloeren, mooi houden? Met de stijlvolle vloermatten van Mótif geniet je van top vloerbescherming én unieke designs, tegen een betaalbare prijs. Laat je inspireren door de collectie met een grote range aan prachtige kleuren, texturen en motieven.