Op naar jouw droomkeuken: met deze tips kies je de ideale keuken op maat

Wie droomt van een nieuwe keuken, denkt waarschijnlijk aan een keuken op maat die lang meegaat. Of je nu houdt van een strakke of rustieke keuken: het draait allemaal om keuzes maken binnen de waaier aan mogelijkheden.

In samenwerking met IKEA

Eerste hulp bij keuzestress

Niets zo leuk – én lastig – als het uitkiezen van een nieuwe keuken. Want ja, de keuze is reuze. Ga je voor gesloten kasten of toch een combinatie met open vakken? Handgrepen of liever een greeploos systeem? En welke oven wordt het? Gelukkig kan IKEA elke vraag beantwoorden met een groot én gevarieerd aanbod, persoonlijk advies en een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Kwaliteit, bijna op maat

Wie op zoek is naar een keuken waarbij je zoveel mogelijk zelf kunt bepalen, zit helemaal goed met de METOD-keuken. Dit keukensysteem biedt keuze uit maar liefst achttien keukenstijlen – van eikenfineer tot bamboe en hoogglans wit – en ook het werkblad, de verlichting en handgrepen kies je zelf. Net als de keukenapparaten van topmerken als Whirlpool, Electrolux en BSH. Eindeloos veel mogelijkheden dus!

Ontwerp de keuken zelf

Vind je het lastig om een stijl of matchende kleuren te kiezen? Geen stress, de Interieur Design Service van IKEA biedt uitkomst. De interieuradviseurs geven op basis van jouw voorkeuren tips en ideeën om direct mee aan de slag te gaan. Ontwerp je de keuken liever zelf, dan helpt de 3D IKEA-keukenplanner je op weg. Daarmee maak je alvast een eerste ontwerp dat je vervolgens zelf kunt afronden óf je stapt ermee naar een IKEA-keukenexpert.

Design én gemak

Tegenwoordig let je bij de aanschaf van een keuken ook op de milieu-impact. En ja, ook daar kun je rekening mee houden in het ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan led-werkbladverlichting – dit maakt de keuken naast praktisch ook gezellig – maar ook aan een energiezuinige vaatwasser. En wist je dat inductie koken heel energie-efficiënt is? Zo gaan gemak, design en duurzaamheid hand in hand met de keukens van nu.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? Ga zelf aan de slag met de 3D IKEA-keukenplanner of maak een afspraak met een keukenspecialist in de winkel. Ook fijn: de garantie op het METOD-keukensysteem is maar liefst 25 jaar. Bovendien geldt op alle elektrotoestellen die je bij IKEA koopt een garantie van vijf jaar.

nog meer: Samenwerking