Met deze slimme tips creëer je jouw droomkeuken

Aan het kiezen van een nieuwe keuken gaat heel wat wikken en wegen vooraf. Rondkijken op Pinterest, bakken informatie doorspitten en ongevraagd keukenkasten openen bij vrienden en familie om de scharnieren en legplanken te bestuderen. Met deze tips ligt jouw droomkeuken binnen handbereik.

In samenwerking met IKEA

Verchroomde keukenmengkraan, NYVATTNET, € 70,-

Meer dan een keuken

De tijd dat een keuken gewoon een eh… keuken was, is inmiddels echt voorbij. Tegenwoordig dient de keuken ook als kantoor, klaslokaal of vergaderzaal. Net hoe de dag eruitziet. Door slim te combineren en flexibele oplossingen te kiezen, weerspiegelt jouw keuken jouw levensstijl. Bij Ikea vind je keukens die perfect passen bij jouw individuele wensen.

Lekker lang mee

Een nieuwe keuken is een grote aankoop, die je meestal maar een paar keer in je leven doet. Slim dus om te zorgen dat de keuken een flink aantal jaar kan meegaan. Wist je dat je op Metod-keukens bij Ikea maar liefst 25 jaar garantie krijgt. Da’s mooi, want als er iets kapot gaat weet je zeker dat het direct gemaakt of vervangen kan worden. Hiermee weet je zeker dat je keuken lang, heel lang kan meegaan.

Roestvrijstalen wand-afzuigkap, RYTMISK, 60 cm, € 99,99
Zwarte roltafel, RÅSKOG, € 39,99

Kies je stijl

Zo veel keukens, zo veel stijlen. Het Metod-keukensysteem gaat van traditioneel landelijk tot strak Scandinavisch en alles daar tussenin. Is stijlvol en duurzaam je ding? Denk dan eens aan bamboefronten. Liever donker antraciet, de natuurlijke charme van massief essenhout of volop kleur? Kies je stijlvolle knoppen en grepen in de keuken of droom je van minimalistische greeploze deuren? Wat je ook wilt: Ikea stelt je een keuken voor om in te leven, in de kleuren, materialen en stijl die je zoekt. Bovendien heb je vijf jaar garantie op de meeste keukentoestellen. Da’s mooi meegenomen.

Let op de details

Een zorgvuldige, slimme afwerking zit in de details en maakt het verschil. Dankzij de vele formaten en mogelijkheden laat je in de keuken voortaan geen plek meer verloren gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van geïntegreerde kastverlichting? Of laden en deuren met een ingebouwde demper? Zo sluiten ze langzaam, stil en zacht. Met uittrekbare kasten, handige draaimanden die moeilijk bereikbare hoekjes toch toegankelijk maken, compacte kruidenrekjes of een extra uittrekbaar werkblad, personaliseer je je keuken tot in de puntjes. En de prijs? Die is verrassend betaalbaar. Voor elk budget en in elke stijl heb je bij Ikea een kwalitatieve keuken die het meeste waar biedt voor je budget.

nog meer: Samenwerking