Instagrammable it is! Zo creëer je een warm en persoonlijk interieur

Ideeën te over voor een sfeervol interieur. Maar de uitvoering, da’s toch een ander verhaal, ondervonden Linda en Floriaan. Want hoe maak je er een warm, persoonlijk en ‘Instagrammable’ geheel van? vtwonen-stylist Eva slaagde in die missie door kleur én textuur toe te voegen.

In samenwerking met bol.com

Het perfecte plaatje

Linda en Floriaan wonen met hun zoon Mikael (12) en dochter Rosalie (9) in een nieuwbouw hoekhuis in Den Haag. Een fijne stek, maar erg gezellig was hun interieur niet. Op Instagram, Pinterest en in woonprogramma’s op tv zien ze de mooiste dingen voorbij komen. Maar ja, zie al die ideeën maar eens te vertalen naar je eigen interieur… Stylist Eva schoot te hulp en bracht een warme gloed in het wat steriel ingerichte, Haagse nieuwbouwhuis. Warme materialen en kleuren als zachtroze en terra veranderen de eethoek en keuken in kleurrijke blikvangers.

Eva bestelde alle woonartikelen voor de inrichting bij de woonwinkel van bol.com

In één klap sfeer

De rustige basis van het interieur bleef behouden. Eva voegde daar een mooie mix van nieuwe meubels, accessoires en materialen aan toe. Door het gebruik van spannende materialen, kleur, textuur en persoonlijke foto’s kreeg de woning van Linda en Florian in één klap sfeer en karakter. Zo zie je maar: ook zonder grote veranderingen kun je een interieur creëren dat al bij de eerste aanblik triggert. Het vergt soms alleen wat lef!

alles via bol.com
alles via bol.com

Tips van Eva voor een warm én persoonlijk interieur

Er zijn allerlei manieren om een eigen stempel op je interieur te drukken, van het toevoegen van textuur tot het gebruik van persoonlijke foto’s. Een aantal tips van Eva:

1. Warme gloed

Wil je een ruimte die kil aanvoelt een warme gloed geven? Dé manier om dat te bereiken is door een muur te verven in zachtroze terra.

2. Kalkverf

Kalkverf geeft een authentiek resultaat. Door het wolkerige effect van deze verf creëer je mooie kleurnuances, wat zorgt voor warmte en een rustiek gevoel.

3. Keuken make-over

Zin in een eenvoudige keuken make-over? Met nieuwe tegels op de achterwand of één muur in kleur komt een bestaande keuken – letterlijk – anders uit de verf.

4. Kleuren matchen

Voeg sfeervolle accessoires toe in dezelfde tint als de muurkleur, tegels en meubels. Zo verbind je ruimtes zoals de eethoek, zithoek en keuken met elkaar.

5. Contrast

Met accessoires kun je de ruimte een bepaalde sfeer geven of juist contrast aanbrengen. Zo kan een interieur met een zachtroze basis er wat lieflijk uitzien, maar met stoere zwarte krukken en matzwarte accessoires als tegenhanger oogt het geheel gelijk minder zoet.

.

Ook je huis even helemaal anders?

Eva bestelde alle artikelen bij bol.com, waar je voor elke woonwens en woonstijl het juiste assortiment vindt. Van meubels tot accessoires: bol.com heeft het.

Shop de look:

Kick Kuipstoel Jens – katoen/metaal – Roze – €29,90 (via bol.com)

Kussen Tibetaanse schapenvacht – bruin – €54,95 (via bol.com)

nog meer: Samenwerking