Da’s slim! 4 tips voor jouw ultieme Smart Home

Op afstand de voordeur opendoen of met één klik de verlichting dimmen en de raambekleding sluiten. Hoe handig klinkt dat? Slimme technologie maakt het leven leuker, makkelijker én veiliger. Volg onze praktische tips en creëer een Smart Home in een handomdraai.

In samenwerking met BTicino – A group brand by Legrand

1. Dingdong! Check je voordeur vanop afstand

Met een intercomsysteem ontdek je wie er voor de deur staat nog voor je opendoet. En ja, da’s wel zo makkelijk. Met het Classe 300EOS intercomsysteem van BTicino kun je de deur openen via de videofoon of je smartphone. Ja, óók op afstand! Ideaal nu we weer vaker op pad zijn. Zo laat je de pakketbezorger alvast weten dat je onderweg bent en dat hij je pakketje voor de deur mag zetten. Of open op afstand de deur voor je kinderen. En is je lief weer eens zijn sleutels vergeten? Ha, dan hoef jij mooi niet van de bank af te komen. Wel zo fijn.

2. Creëer je eigen Smart Home-hub

Een andere tip om nog een stap verder te gaan met slim wonen, is een volledig geïntegreerd domotica-systeem. Klinkt ingewikkeld? Nee hoor, dat is simpeler dan je denkt. Met de Classe 300EOS beschik je over één toestel waarmee je alle gekoppelde producten in huis kunt aansturen, zowel via de binnenpost als via je smartphone. Da’s handig, zo’n geïntegreerde Smart Home-hub! Een romantisch muziekje opzetten? De verwarming hoger zetten, het licht dimmen of de rolluiken sluiten? Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan: gewoon vanuit je luie stoel.

3. Speel op veilig

Natuurlijk moet thuis een plek zijn waar je je op je gemak en veilig voelt. Ook daar kan slimme technologie bij helpen. Door de Classe 300EOS te koppelen met de veiligheidsoplossingen van Netatmo – zoals een slimme camera of bewegingssensor – trek je altijd met een gerust hart de deur achter je dicht. Registreert de camera beweging in of rond je huis? Dan krijg je hiervan direct een waarschuwing in de app. Ook kun je op afstand een alarm en camera activeren of een slim rookalarm koppelen. Veiligheid gegarandeerd dus. 

4. Vraag het Alexa

Nog een slimme en vooral lekker handige tip: je kunt de Classe 300EOS bedienen met je stem, dankzij Alexa, het spraakbesturingssysteem van Amazon. En ja, Alexa geeft antwoord op al jouw vragen! Vraag haar bijvoorbeeld wat voor weer het morgen wordt. Of hoe druk het op de weg is, zodat je op tijd bij je afspraak verschijnt. Ze kan zelfs het huis in fijne lichtsferen brengen, zodra je thuiskomt. ‘Alexa, relax please!’

Ook je woongemak en veiligheid vergroten met slimme innovaties? Ontdek meer over het intelligente videofoonsysteem Classe 300EOS of download de brochure.

nog meer: Samenwerking