Badkamervragen: hoe maak je een kleine badkamer praktisch en sfeervol?

In samenwerking met X²O Badkamers

beeld vtwonen Beeld

In de serie Badkamer Vragen beantwoordt vtwonen-stylist Eva veelgestelde vragen over het indelen en stylen van verschillende type badkamers. Dit keer tipt ze hoe je van een kleine badkamer een praktische én sfeervolle plek maakt.

Lees verder onder de advertentie

1. Indeling

Een badkamer waarin veel kleine spullen gaan krijgt al snel een propperige uitstraling. Hierdoor voelt de ruimte klein aan. Verstop daarom handdoeken, de haardroger en verzorgingsproducten in een meubel met veel opbergruimte. Een zwevend badkamermeubel en badkamerkast zijn hier ideaal voor. Doordat ze niet op de grond staan, blijft de ruimte eronder leeg en dat maakt de badkamer optisch groter. Nog zo’n multitasker: de radiator. Moet de douche nog een plaats krijgen? Plaats deze in de nis, dat scheelt ruimte. En met een draaideur is in- en uitstappen een makkie.

2. Materiaal- en kleurgebruik

In een ieniemini badkamer is vaak weinig daglicht. Maak de ruimte helder met lichte, neutrale kleuren. Natuureiken meubelen passen hier met hun warme uitstraling perfect bij. Ook glanzend chroom straalt rust uit en matcht mooi bij hout. Een spiegel reflecteert het licht in de ruimte waardoor deze groter aanvoelt. Shop er één met verlichting en een anti-dampfunctie voor extra gemak. Door een mat witte wastafel, witte radiator en witte douchebak te combineren vormt alles één rustig geheel.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Styling

Van houten kruk tot jute wasmand: ook in een kleine badkamer zijn stijlvolle accessoires onmisbaar. Maar maak het niet te bont. Ga voor items in zachte tinten en van natuurlijk materialen. Denk aan hout, jute en marmer. Maak het geheel af met handdoeken in lichtgrijs of beige voor een serene sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Tip: maak een schaaltekening

Teken en knip ieder badkamerelement op schaal uit om alle opties te verkennen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ontdek jouw badkamerstijl

Modern, landelijk, industrieel of toch meer fan van design? Doe de test op vtwonen.be/badkamerstijltest en ontdek welke badkamerstijl bij jou past!

Meer inspiratie opdoen?

Bij X²O Badkamers vind je alle badkamertrends voor de scherpste prijzen. Kijk op x2o.be of bezoek een van de 28 showrooms om alle designmerken te ontdekken en geef een kleine badkamer een grootse make-over.

Lees verder onder de advertentie