Badkamervragen: hoe creëer je het spa-gevoel in de badkamer?

In de serie Badkamervragen beantwoordt vtwonen-stylist Eva veelgestelde vragen over het indelen en stylen van verschillende typen badkamers. Dit keer: praktische tips voor het ultieme spa-gevoel.

In samenwerking met X²O Badkamers

1. Indeling

Als de ruimte het toelaat, mag een bad natuurlijk niet ontbreken. Hallo wellness-gevoel! Met een vrijstaand bad pakt het baden in luxe helemaal goed uit. Check van tevoren wel of een vrijstaand bad mogelijk is vanwege het leidingwerk. Oók een spa-maker van jewelste: een inloopdouche die vanuit twee kanten makkelijk te betreden is. Zo’n inloopdouche oogt ruimtelijk, ademt rust en maakt van iedere douchebeurt een ultiem spa-moment.

2. Materiaal- en kleurgebruik

Vergeet felle kleuren en bombastische items. Een oase van rust creëer je met een lichte basis van natuurlijke materialen. Zen en zacht zijn hier de toverwoorden. Breng die sfeer tot leven met luxe en hoogwaardig design in marmer, fris wit en goud. Combineer een wastafel van Italiaans Carrara marmer bijvoorbeeld met een goudkleurige kraan voor tandenpoetsen met een wow- factor. Een matte finish is helemaal van nu en draagt bij aan een ontspannen sfeer. Mix met opvallende, ‘zachte’ items, zoals verticale spiegels met afgeronde hoeken.

3. Styling

Voer het wellness-gevoel ook door in de accessoires. Kies voor aardse tinten, hout, jute, rotan en andere natuurlijke smaakmakers. Ideaal om warmte en rust toe te voegen en het combineert buitengewoon mooi met marmer. Giet shampoo, douchegel en andere verzorgingsproducten in glazen flessen voor een hotel-look. Een zachte badjas, lekkere zeep en een grote, luchtzuiverende plant en de thuisspa is geopend!

Tip: creëer een boog

Vormen spelen een belangrijke rol in de sfeer van een ruimte. Een boog roept direct het spa-gevoel op. Geen ruimte voor een nis? Kies voor een spiegel met afgeronde hoeken.

Ontdek jouw badkamerstijl

Modern, landelijk, industrieel of toch meer fan van design? Doe de test op vtwonen.be/badkamerstijltest en ontdek welke badkamerstijl bij jou past!

nog meer: Samenwerking