Badkamervragen: hoe creëer je een badkamer in hotel chic-stijl?

In samenwerking met X²O Badkamers

beeld vtwonen Beeld

In de serie Badkamervragen beantwoordt vtwonen-stylist Eva veelgestelde vragen over het indelen en stylen van verschillende typen badkamers. Dit keer: zo krijgt de badkamer een luxe hotelsfeer.

Lees verder onder de advertentie

1. Indeling

Gezegend met balken of een bakstenen muur in de badkamer? Kijk of ze behouden kunnen blijven, want ze geven de badkamer in één klap een exclusieve uitstraling. Ze zelf aan (laten) brengen kan natuurlijk ook. In diezelfde categorie: een vrijstaand zwart bad. De kleur ademt luxe en een vrijstaand exemplaar zorgt voor een vleug hotelallure. Geen luxe badkamer zonder inloopdouche, elegant badkamermeubel en spiegel met verlichting: functioneel en esthetisch tegelijk.

2. Materiaal- en kleurgebruik

Klassiek, chic en tijdloos: zwart tilt iedere badkamer naar niveau super-de-luxe. Wat daar qua luxe goed bijpast? Massief hout en modern marmer. Een tablet en waskom van natuursteen zijn uniek in hun design en geven de badkamer een chique twist. Helemaal in combinatie met een verticale lijnstructuur op de kastfront, gemaakt van duurzaam teak. De houtkleur terug laten komen in de aders van de marmerprint zorgt voor rust en balans. Hét geheim van iedere vijfsterren-hotelbadkamer.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Styling

Durf af te wijken van wit en licht, want een luxe badkamer vraagt juist om warme, donkerdere kleuren. Creëer eenheid door de kleur van het hout en marmer ook te gebruiken voor de accessoires. Giet verzorgingsproducten over in bruine glazen flessen en schaf een marmeren zeepschaal aan. De finishing touch? Een houten kruk en jute vloerkleed, voor een rustgevende, aardse sfeer.

Lees verder onder de advertentie

Tip

Investeer in sfeerverlichting in de spiegels of kies een kroonluchter; helemaal hotel-chic.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ontdek jouw badkamerstijl

Modern, landelijk, industrieel of toch meer fan van design? Doe de test op vtwonen.be/badkamerstijltest en ontdek welke badkamerstijl bij jou past!

Kom samen inspiratie opdoen

Scoor bij X²O Badkamers alle badkamertrends van dit moment voor de scherpste prijzen. Kijk op x2o.be of bezoek een van de 28 showrooms en doop de badkamer om tot vijfsterrenvertrek.

Lees verder onder de advertentie