Een baby in huis: over levenslessen en de perfecte kinderstoel

Een baby mag zich dan razendsnel ontwikkelen in zijn eerste levensjaar, zijn ouder doet dat ook. Sinds onze eerste geboren is, volgen de levenslessen zich tot op de dag van vandaag in razendsnel tempo op. Die lessen gaan over van alles. Over opvoeden, over jezelf als ouder, over je kindje, over de relatie met je Lief die ook ineens ouder (letterlijk en figuurlijk) is geworden, maar ook over allerlei praktische zaken, zoals kinderstoelen. (In samenwerking met iCandy)

Levenslessen

Zo neemt een baby fysiek niet veel ruimte in, maar het park, de wipstoel, de kinderstoel en babygym (om er eens een paar te noemen) wél. Ineens leer je heel wat bij. Waarom het bijvoorbeeld handig is dat de bodem van een kinderbedje in hoogte te verstellen is, wanneer je je baby voor de achthonderdste keer uit zijn bedje tilt terwijl je rug na 9 maanden zwangerschap met pensioen is gegaan. Je leert dat het ontzettend handig is om een park op wieltjes te hebben, zodat je het gevaarte aan de kant kan rollen als je door de woonkamer wil dansen als je kind eindelijk slaapt. Je ontdekt dat een wipstoeltje dat op de grond staat niet handig is als je een kat hebt die net op dat moment nieuwe slaapplekken aan het scouten is. En dat zoiets simpels als eten aan tafel ineens iets ingewikkelds wordt, met een baby erbij. Want waar laat je een pasgeboren baby als je even rustig wil eten, maar ook contact met hem wil houden?

Allemaal samen aan tafel

Bij ons eerste kindje waren we nog aan het prutsen met een los wipstoeltje dat we in het park plaatsten als we gingen eten, of als we haar eten gaven. Wilden we haar vervolgens in het park leggen, dan moesten we eerst dat wipstoeltje eruit tillen – dat altijd verstrikt raakte in de mobiel die erboven hing. Stond het wipstoeltje na die worsteling eindelijk op de grond, dan werd hij direct geconfisqueerd door onze kat. Dus dat wilden we bij de tweede weleens even anders doen.

Er is in de jaren tussen ons eerste en tweede kind op stoeltjesgebied veel veranderd. Kinderstoelen zijn slimmer geworden, gebruiksvriendelijker en levensloopbestendiger. Nu we een vierkoppig gezin zijn en we bij alle maaltijden aan tafel zitten, willen we onze jongste uiteraard ook graag bij dit gezinsmoment betrekken. Onze dochters zijn trouwens al zo aan elkaar verknocht dat het niet eens een optie is om dat niet te doen. Vooral de oudste heeft graag zicht op haar babyzusje als ze zit te eten. Of ze bang is dat ze haar gehaktbal zal stelen of dat dat liefde is, daar zijn we trouwens nog steeds niet over uit.

Een stoel voor klein én groot

Hoe dan ook, dit is waar de MiChair van iCandy bij ons in beeld kwam. De stoel is namelijk levensloopbestendig. Althans, een kindje kan erin zitten vanaf de geboorte (met de newborn pod – een stoelverkleiner waarmee je de wipstoel omtovert tot een babystoel) totdat hij groot genoeg is voor een volwassen formaat stoel. En wat ik nu zo geweldig vind: die wipstoel (de ‘pod’), kan op de juniorstoel geklikt worden waardoor je je kindje aan tafel kunt laten zitten. Daarbij zit je kindje alsnog comfortabel, zonder zijn rug te belasten. Maar wel net iets rechterop, waardoor je hem ook gemakkelijk hapjes kunt voeren.

Van wipstoel tot schommelstoel

Is je kind de wipstoel ontgroeid, dan verandert de MiChair met hem mee. Van stevige, hoge peuterstoel (al dan niet met eetblad) tot in hoogte verstelbare juniorstoel. Waarvan je trouwens ook nog een schommelstoel kunt maken. Wat overigens voor sommige ouders nog handig is om te weten: de pod is ook geschikt voor kinderen die een spreidbroek of bandage moeten dragen door een heupdysplasie of –luxatie. We spreken uit ervaring. Het is maar dat je het weet!

Het stoeltje is tot slot intuïtief in gebruik. Wat zoveel betekent dat je ook met nul technisch inzicht, het stoeltje perfect kunt gebruiken en ombouwen. En wat ik ook leuk vind: de stoel is groot, maar niet lomp. Je breekt er je nek niet over. Dat doe ik tegenwoordig trouwens wel over al het speelgoed dat onze oudste door de woonkamer verspreidt. Daar zijn ook weer mooie oplossingen voor, maar dat is weer een hele andere levensles.

P.S. Ik ging voor de donkergroene MiChair van iCandy, maar er zijn natuurlijk nog een heleboel andere, vrolijke kleuren. Ontdek hier waar je ze kan kopen.

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

 

 

Bron: in samenwerking met iCandy | Fotografie Marlous Snijder

nog meer: Samenwerking