7 dingen die je nog niet wist over de iconische Tripp Trapp kinderstoel

beeld vtwonen Beeld

De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke ken je ongetwijfeld. Hij werd ontworpen in de tijd van bloemetjesbehang en disco, maar past anno 2016 naadloos in een licht Scandinavisch of ultramodern interieur. Een icoon kun je deze stoel dus gerust noemen. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

1. Kinderstoelen anno 1972

Noorwegen, 1972. Het gezin Opsvik zit gezellig aan tafel, maar vader en designer Peter merkt op dat zijn tweejarige zoon Tor niet goed zit en moeite heeft om tot bij de tafel te geraken. Er zijn op dat moment enkel statische, hoge kinderstoelen op de markt voor baby’s. Peuters en jonge kinderen kunnen er op geen enkele manier comfortabel mee aan de gezinstafel zitten. Dat frustreert Peter Opsvik, dus hij ontwerpt een comfortabele en ergonomische stoel die meegroeit met je kindje en makkelijk aan tafel kan geschoven worden. Op die manier is er veel meer interactie tussen ouder en kind mogelijk, en kunnen kinderen van jongs af aan meegenieten van familiemomenten aan tafel. Tripp Trapp is geboren!

2. Twee keer zeven

Less is more, moet Peter Opsvik gedacht hebben, want het ontwerp van de Tripp Trapp kinderstoel is erg eenvoudig. De stoel bestaat uit slechts acht onderdelen. Twee opstaande delen – die eruit zien als een omgekeerde 7 – worden bij elkaar gehouden door twee gebogen plankjes (de elugsteun), twee dwarsstangen, een plankje om op de zitten en een voetensteun.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

3. Van baby tot volwassene

De Tripp Trapp groeit mee met je kindje. Tot een half jaar kan het mee aan tafel vanuit de Newborn Set die je aan de stoel klikt. Vanaf een half jaar kan je kind rechtop zitten. Eerst zet je je baby nog veilig vast in de Baby Set, maar vanaf een jaar of drie is kan hij/zij volledig zelfstandig zitten. Je kunt de Tripp Trapp dan verstellen met elke groeispurt, tot in de tienerjaren. Maar ook ver daarna kan de Tripp Trapp dienst blijven doen als stoel voor volwassenen.

4. Drie geitjes

De naam Tripp Trapp is geïnspireerd op het Noorse sprookje ‘De tre ukkene bruse’ (De drie geitjes). In dat verhaaltje steken drie geitjes één voor één een brug over om in een weide te komen. Maar onder die brug woont een gemene trol. Als de geitjes de brug overgaan, maken hun hoeven een geluid dat de trol kan horen: ’trip, trap, trip, trap’.

5. Absolute bestseller

Met meer dan 9 miljoen stuks verkocht wereldwijd kun je Tripp Trapp gerust een bestseller noemen.

Lees verder onder de advertentie

6. Seventies icoon

De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke is zo tijdloos en iconisch dat hij intussen zelfs een museumstuk is geworden: hij staat in het Design Museum in Londen en in het Museum voor Moderne Kunst (MoMA) in New York.

beeld vtwonen Beeld

7. Past in élk interieur

Tripp Trapp is verkrijgbaar in twaalf kleuren. Onlangs werden nog drie nieuwe tinten toegevoegd: pastelroze, grijsbruin en zachtgeel. Daarnaast kun je kiezen uit een hele reeks kussens met hippe prints, geïnspireerd op de trends van het moment. Zo kun je jouw stoel een persoonlijk tintje geven, passend bij jouw interieur en stijl! Nog meer weten of zelf je Tripp Trapp samenstellen? Dat kan op de site van Stokke.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Stokke