6 belangrijke voordelen van een kokendwaterkraan in de keuken

Wie is er niet dol op dingen die het leven makkelijker maken? En dan het liefst ook nog praktisch én mooi vormgegeven. Een kokendwaterkraan is daar een goed voorbeeld van. Heb je nog twijfels? Wellicht trekken deze voordelen je over de streep.

In samenwerking met Quooker

1. Minder tijd, meer gemak

Je werk, partner, vriend(inn)en en kinderen vragen allemaal flink wat van je tijd tegenwoordig. En dan ‘moet’ er vast ook nog gesport worden en iedere avond een gezonde maaltijd op tafel staan. Hoe fijn is het dan als er direct kokend water uit de kraan komt? Dat scheelt meerdere keren op een dag toch weer een aantal kostbare minuten. Bovendien is instant kokend water niet alleen fijn tijdens het koken; direct een kop thee kunnen zetten, meteen een ei koken of blancheren of vies bestek en gebruikte pannen afspoelen gaat ook een stuk sneller. Wat een gemak!

2. Functioneel én stijlvol

Een kraan moet naast praktisch natuurlijk óók knappe looks hebben. Dat zit wel goed met de nieuwe kraan Front van Quooker. Een mooi voorbeeld van modern design dat schittert door eenvoud. Met zijn strakke buisvorm oogt deze kokendwaterkraan clean en minimalistisch, maar is hij toch uitgesproken genoeg om een echte blikvanger te zijn in de keuken. Anders dan bij andere Quooker-kranen zit de hendel voor warm en koud water aan de voorkant, dicht bij de uitloop. Wel zo praktisch. De Front is verkrijgbaar in zwart en roestvrij staal en te combineren met elk Quooker-reservoir.

3. Energie besparen

Goed voor de aarde zorgen wordt steeds belangrijker. Met de kranen van Quooker bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie en geld. Hoe dat kan? Je hoeft geen water meer te koken voor het bereiden van maaltijden doordat het Quooker-systeem water bewaart in een vacuüm geïsoleerd reservoir (die je plaatst in het keukenkastje). Hierdoor wordt er maar weinig energie (10 watt om precies te zijn, in stand-by stand) verbruikt om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Met een Quooker COMBI(+) kun je zelfs energie besparen. Deze reservoirs leveren niet alleen kokend water, maar ook warm water. Gebruik ‘m als keukenboiler en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. Fijn voor het milieu en de energierekening.

“De nieuwe kraan Front van Quooker is een mooi voorbeeld van design dat

schittert door eenvoud”

4. Kokendwaterkraan tegen waterverspilling

Gebruik je de waterkoker voor een kop thee, dan zit deze eigenlijk altijd veel te vol. Zonde, want dat water gebruik je niet. Met direct 100°C kokend water uit de kraan is waterverspilling verleden tijd, je tapt namelijk altijd alleen de gewenste hoeveelheid. Bovendien verspil je met een Quooker COMBI(+) reservoir geen water meer door de kraan te laten lopen tot er eindelijk warm water uitkomt. Met de Quooker-kokendwaterkraan Front haal je niet alleen direct kokend, maar ook warm water uit de kraan. Een COMBI reservoir mengt koud leidingwater met kokend water en een COMBI+ reservoir is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Hoe handig!

5. Extra veilig

Loopt er thuis een klein kind rond met verkennende handen? Dan ren je ongetwijfeld weleens met bonzend hart naar de keuken, omdat de waterkoker aanstaat en je peuter het aanrecht als klimwand gebruikt. Hoewel de gedachte van direct kokend water uit de kraan voor sommigen misschien eng klinkt, is een Quooker-kraan juist heel veilig. Door de kindveilige bedieningsknop kan geen enkel kind zomaar kokend water tappen. Bovendien kan een Quooker-kraan niet omvallen zoals een waterkoker. Ook
licht de lichtring op als er kokend water wordt getapt.

6, Oók voor gekoeld en bruisend water

Dat de Front van Quooker direct 100°C kokend en warm water zorgt, is inmiddels duidelijk. Combineer je deze met de Quooker Cube dan heb je daarbij altijd gekoeld en bruisend water in huis. Fijne bijkomstigheid: je bespaart hiermee plastic en ruimte in de keuken. Ook hoef je niet meer te sjouwen met flessen uit de supermarkt. Hoe luxe is dat!

Wist je dat een Quooker in elke bestaande keuken kan worden geplaatst? Je kunt je huidige keukenkraan dus gewoon vervangen. Ook benieuwd naar de voordelen van een Quooker-kraan in huis? Stel ‘m online helemaal zelf samen. Er zijn diverse modellen en finishes beschikbaar waardoor er altijd een Quooker-systeem is dat perfect bij je keuken past.

nog meer: Samenwerking