3 knappe badkamerstijlen om verliefd op te worden

Wie denkt aan sfeervolle badkamers, denkt vast meteen aan natuurlijke materialen. Weleens gehoord van Neolith? Dit honderd procent natuurlijke materiaal leent zich voor allerlei stijlen. Waar val jij als een blok voor?

In samenwerking met Neolith

Elegantie in zwart-wit

De klassieke combinatie van zwart en wit in de badkamer is tijdloos en zorgt voor een mooi contrast. En nee, dat hoeft allesbehalve saai te zijn. Vooral niet als je groot durft te denken. Zo geeft donker natuursteen op de wand een luxe effect, zeker in combinatie met een vrijstaand bad in helderwit keramiek. Kies bijvoorbeeld voor Calatorao uit de Classtone-collectie van Neolith. Dit materiaal kenmerkt zich door een intens grijze kleur met goud geaderde motieven. Kan het nog chiquer? Ja, een spiegelwand maakt deze luxe badkamer helemaal af. Het maakt de ruimte optisch groter en is daarnaast een echte eyecatcher.

Scandinavisch spa-gevoel

Alsof je binnenstapt in een Zweedse spa. Een houten badkamer straalt warmte en geborgenheid uit en zorgt voor een natuurlijke sfeer. Helaas is echt hout niet geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer, maar gelukkig zijn er andere materialen om een houtlook badkamer te creëren. Zo is de Timber-collectie van Neolith geïnspireerd op de majestueuze dennen van Zweden en cederbomen uit Libanon. De noesten en houtnerven geven de badkamer diepte, terwijl je je over het onderhoud geen zorgen hoeft te maken. Neolith is een ultrasterk materiaal dat extreem goed bestand is tegen krassen en hoge temperaturen, plus: het is vlekkenresistent. Haal je eigen spa in huis en trek de houtlook door van wand tot kast en zelfs het plafond!

Spelen met structuren

Natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen blijven trendy. In de badkamer brengen ze een schat aan knappe vormen en texturen met zich mee. Juist een clash van verschillende materialen en structuren oogt spannend. Dankzij de grote verscheidenheid aan afwerkingen van Neolith zijn de mooiste combinaties mogelijk. Wat te denken van een dubbele wastafel met marmerlook en houtlook onderkasten voorzien van robuuste groeven? Gouden kranen steken dan weer verrassend af tegen de getextureerde wand. Wow, dat geeft de badkamer een portie elegantie en eigenheid.

Slim materiaal

Welke stijl ook bij je past, Neolith heeft een uitgebreid gamma ontwerpen, afwerklagen en verschillende diktes. Ook fijn om te weten: Neolith is een materiaal dat niet poreus is en kan worden verwerkt met minimale tot geen naden. Hierdoor is het heel makkelijk schoon te maken, wel zo fijn in de badkamer.

Ook van de badkamer een ware beauty maken? Laat je inspireren door alle mogelijkheden met Neolith en tover je badkamer om tot een luxe oase van rust.

nog meer: Samenwerking